Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανεξερεύνητη Μιανμάρ

Φωτογραφίες από μια άγνωστη χώρα

Γιατί απειλούνται με εξαφάνιση οι άνδρες; Έρευνα

Με εξαφάνιση  από τον πλανήτη απειλούνται οι …άνδρες.
Το ανδρικό είδος δυσκολεύεται να αναπαραχθεί τόσο στη γη όσο και στο διάστημα, γεγονός που αναμένεται να επιδεινωθεί στο απώτερο μέλλον!

Το ταξίδι στο χρόνο είναι πιθανό αλλά μόνο αν θέλουμε να πάμε στο μέλλον!

Ο Μπράιαν Κοξ, σε παρουσίαση στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης υποστήριξε ότι το ταξίδι στο χρόνο θα είναι πιθανό αλλά μόνο με μία κατεύθυνση.

Η ιδέα που έχει τρελάνει όλο τον κόσμο!

Πώς μπορούν να γίνουν τα κινητά τηλέφωνα στο άμεσο μέλλον; Μία απίστευτη ιδέα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο που κατασκευάζονται όλα τα τηλέφωνα, πως επισκευάζονται, πως αναβαθμίζονται!

Μία ιδεά που ψάχνει χρηματοδότες για να υλοποιηθεί. Λες...;

Δείτε το βίντεο!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

''Η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της – Κοντεύει η έξοδος από τον λαβύρινθο''

Τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος και την ''αναγνώριση'' ακόμα και της τρόικας τονίζουν κυβερνητικές πηγές από τη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επίσκεψης Σαμαρά.

Δραματική συρρίκνωση των μισθών. “Πρωταθλήτρια” η Ελλάδα στην ΕΕ

Σε κατώτερα επίπεδα του έτους 2006 έπεσε το ύψος των μισθών το β’ τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Κριτικός εστιατορίων; Μια δουλειά για γερό στομάχι...

                                   

Ο Φρανκ Μπρούνι , επί σειρά ετών γαστροκριτικός της εφημερίδας New York Times, , εξομολογείται πως η εργασία αυτήν δεν είναι τόσο ειδυλλιακή.

Ξεκινά το «πείραμα» της Κίνας- Εγκαινιάστηκε η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης

Εγκαινιάστηκε σήμερα Kυριακή η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης, η οποία θα αποτελέσει ένα εργαστήριο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Κίνας, της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως, όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρώτο επισκεπτήριο – Πως πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές του

Στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ πέρασαν το πρώτο τους βράδυ μετά τη σύλληψή τους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχας.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η αστυνομία έσωσε 92 παιδιά και δύο γυναίκες από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

Συγκλονιστικά στοιχεία μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Κίνα με την αστυνομία να φέρεται να έχει διασώσει ήδη 92 παιδιά και δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί από μια συμμορία ώστε να πωληθούν. Η αστυνομία συνέλαβε 301 υπόπτους και βρίσκεται σε στάδια έρευνας. 

Αλήθειες και ψέματα για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα Νοσοκομεία!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών και του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγές στα νοσοκομεία από 1.1.2014. Πολλοί μιλούν και χαράτσι που επιβλήθηκε από την τρόικα ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση μπορούσε να το αποφύγει καθώς έχουν ληφθεί άλλα μέτρα.

Το αλκοόλ πιο επικίνδυνο από τα ναρκωτικά

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως τα ναρκωτικά είναι πιο επικίνδυνα από κάθε τι άλλο. Επιστημονική μελέτη έρχεται, ωστόσο, να διαψεύσει όλα όσα θεωρούμε δεδομένα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αλκοόλ φαίνεται πως είναι πολύ πιο επικίνδυνο κι από σκληρά ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και το κρακ.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Πατέλης - Αναζητούνται και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το Πρώτο Θέμα κάνει μήνυση στον Βαξεβάνη- Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Μήνυση κατά του δημοσιογράφου Κώστας Βαξεβάνη προαναγγέλει το «Πρώτο Θέμα» κάνοντας λόγο για «άκρως υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα» σε βάρος του.

Κάθε 4 χρόνια αλλάζουν κινητά οι Ελληνες

Σε συνεχή πτώση οι πωλήσεις των συσκευών κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία χρόνια, με τους καταναλωτές να προτιμούν τα φθηνά smartphones.

Από κόσκινο ψυχίατροι-νευρολόγοι για πιστοποιητικά οπλοφορίας- αναβολές στρατού!

Στο κυνήγι των γιατρών που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας αλλά και για αναβολές στρατού έχει μπει το υπουργείο Υγείας μετά την υπόθεση του ψυχιάτρου της Χρυσής Αυγής στο Δαφνί. Τα στοιχεία διαβιβάζονται σταδιακά στη βουλή.
Τι βρέθηκε μέχρι τώρα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η χώρα δεν κινδυνεύει από πραξικόπημα

«Εάν θέλουν επαναληπτική εκλογή θα την έχουν, αν θέλουν αποσταθεροποίηση δεν θα την έχουν», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τώρα ο Άδωνις και σε χαρτονόμισμα!

''Μούσα''  του διαδικτύου φαίνεται ότι είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού δεν υπάρχει μέρα που να μην τους εμπνέει  για κάποια νέα δημιουργία. Δείτε τι  σκαρφίστηκαν πάλι.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πίσω στα θρανία – Αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι καθηγητές

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Βρήκαν ανθρώπινα οστά στο Costa Concordia

Σχεδόν 10 μέρες από την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου οι αρχές ανακοίνωσαν οτι βρήκαν ανθρώπινα οστά.

Χημική απειλή πέντε δημοφιλή αντικείμενα!

Καθημερινά  δεκάδες αντικείμενα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους αφού κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι και ενώ φαινομενικά φαίνονται αθώα ελοχεύουν κινδύνους για την υγεία.

Εγραφαν φάρμακα ακόμη και σε νεκρούς

Ελέγχονται συνολικά 87 γιατροί του ΕΟΠΥΥ για κραυγαλέες περιπτώσεις συνταγογράφησης και χορήγησης παραπεμπτικών.

Xωρίς αθλητικές εφημερίδες την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου απεργούν σήμερα Τετάρτη, από τις 18:00 και για 24 ώρες.

Άδωνις στο BBC: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»!

Την ευγνωμοσύνη του στους δανειστές μας εξέφρασε μέσα από το BBC ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις απόψεις του για τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους Γερμανούς.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

"Επικίνδυνη διαδικασία η καταστολή της Χρυσής Αυγής", γράφει ο αμερικανικός Τύπος

Αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να καταγράφουν την "εγκληματική" δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τις εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Καταγγελία αστυνομικού ότι συνάδελφός του εκθείαζε σε ραδιοφωνική εκπομπή τη δράση της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικός απέστειλε ανώνυμη επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια με την καταγγέλλει συνάδελφό του ότι εκθείαζε τη δράση της «Χρυσής Αυγής» σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πακιστάν: 208 νεκροί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Αναδύθηκε νησί από τη θάλασσα

Ο σεισμός που έπληξε την επαρχία του Μπαλουτσιστάν ήταν τόσο ισχυρός, ώστε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα ένα μικρό νησί. Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Άρχισαν οι διαδικασίες για την ταφή τους.

Τι κάνουμε όταν μας κοροϊδεύουν για τα κιλά μας;

Το να έχεις παραπανίσια κιλά δεν είναι εύκολο. Και δεν έχει να κάνει απλά με την απόλαυση του να τρως. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν μπορούν να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό βάρος και μερικοί από αυτούς σχετίζονται όχι μόνο με σωματικές ασθένειες αλλά και κακές συνθήκες διαβίωσης.

Βοήθεια τέρατα! Πως να αντιμετωπίσετε τις παιδικές φοβίες!

Οι φόβοι που εκδηλώνουν τα παιδιά αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο αφού το
90% σε κάποια φάση της ανάπτυξής τους θα εκδηλώσουν κάποια φοβική εμπειρία.

Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας - δείτε πώς κατανεμονται

Είναι θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης «γενικών καθηκόντων» πεντάμηνης διάρκειας για τις οποίες οι άνεργοι μπορούν να υποβάλουν, ακόμη και μέσω ΚΕΠ, αιτήσεις ηλεκτρονικά (στην ιστοσελίδα του Οργανισμού) από αύριο έως και τις 11 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσουν επιπλέον τρεις προκηρύξεις για άλλες 48.000 θέσεις.

New York Times: Θύματα της Μέρκελ η Ελλάδα και η Κύπρος

Αλλαγή της γερμανικής πολιτικής έναντι της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και ειδικότερα έναντι της Ελλάδας υποστηρίζει, με κύριο άρθρο της, η εφημερίδα New York Times.

Λαγκάρντ: Πολύ σωστά κόψαμε το ελληνικό χέρι!

Χειρουργική απάντηση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας στο CNN υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της τρόικας.

Ακριβή μου υγεία – Οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερο απ΄όλους για την υγεία τους

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg  ο Έλληνας ξοδεύει το 5% περίπου του ετήσιου εισοδήματός του στην υγεία, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τις χώρες του ΟΟΣΑ.

Παγκόσμια "βροχή" από... tweets για Χρυσή Αυγή και Φύσσα

Πάνω από 250.000 "tweets", που αναφέρονται σε θέματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και εκφράζουν θέσεις υπέρ ή κατά του κόμματος, ανέβασαν στη διάρκεια περίπου μισού έτους (173 ημερών) οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης "Twitter" στην Ελλάδα.

Η κρίση έκοψε και το φαγητό για τους Έλληνες

Μειωμένες οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων. Η μείωση του τζίρου μικρότερη αλλά αισθητή στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Πατριάρχης Κύριλλος: Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος εξήγησε πώς μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι ευτυχισμένοι και να καταπολεμούν οποιοδήποτε στρες. Κατά τη δήλωσή του απλά πρέπει πάντα να θυμούμαστε  την ψυχή μας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ! Τι σκευάσματα θα πωλούνται

Σε λίγο καιρό δίπλα στο γάλα και στα λοιπά τρόφιμα σε ένα σούπερ μάρκετ οι Έλληνες καταναλωτές θα βρίσκουν και διάφορα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) αλλά και βιταμίνες. Ο κύβος ερρίφθη…

Εχουν υπολογιστές αλλά δεν τους αξιοποιούν

Σχεδόν το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων διαθέτει υπολογιστή και έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όμως, ο βαθμός αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών που είναι διαθέσιμα κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή δέχεται «πόλεμο» λόγω της δημοσκοπικής της ανόδου

Την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δέχεται «πόλεμο» λόγω της δημοσκοπικής ανόδου της, εξέφρασαν ο γενικός γραμματέας της, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση της Χ.Α.

Οι Παλαιστίνοι δεν πιστεύουν ότι θα έχουν ειρήνη με το Ισραήλ

Απαισιόδοξοι είναι οι Παλαιστίνιοι για τις πιθανότητες επιτυχίας των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, αλλά και για τη συμφιλίωση των αντιπάλων κινημάτων της Φατάχ και της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι καταλήψεις και οι απεργίες στα σχολεία- Στον αέρα η εξεταστική σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο μέτωπο της εκπαίδευσης καθώς οι καθηγητές αποφάσισαν απεργία στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου ενώ πολλά σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη.

Αμόκ στο Facebook! Κλείνουν μαζικά τα προφίλ τους οι χρήστες

Την ανάγκη για περισσότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook δείχνει το μαζικό κλείσιμο λογαριασμών, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

20 άτομα ερευνά η αστυνομία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

- Έγινε η άρση απορρήτου για έξι άτομα που μίλησαν με τον Γ. Ρουπακιά

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο "μπλόκο" 48 ωρών στα νοσοκομεία από τους γιατρούς! Απεργούν Τρίτη-Τετάρτη

Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτη (24 και 25 Σεπτεμβρίου), καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα, αποφάσισε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Περίεργες αμφιέσεις και κεράσματα στα γερμανικά «παραβάν»

Από τις γερμανικές εκλογές, κατά τις οποίες η προσέλευση ήταν αθρόα, όπως έδειξαν τα στατιστικά, δεν έλειψαν και οι ψηφοφόροι που έφτασαν στα εκλογικά τους τμήματα προκαλώντας εντύπωση.

Βενιζέλος σε Παπούλια: Στον ΟΗΕ ρωτούν για τη Χρυσή Αυγή

Τηλεφωνική επικοινωνία, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Κάρολο Παπούλια.

Μέρκελ προς Ελλάδα: Δε θα σας αφήσω να πάρετε ανάσα!

Μετά το θρίαμβό της στις εκλογές της Γερμανίας, η Μέρκελ έσπευσε να στείλει το μήνυμά της στην Ελλάδα, έτσι για μη παίρνουμε και ...θάρρος!

Με εντολή ΥΕΘΑ η διερεύνηση της εκπαίδευσης μελών της Χ.Α. από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της πιθανής εμπλοκής στρατιωτικών στην υπόθεση "εκπαίδευσης" μελών και οπαδών της Χρυσής Αυγής, εξετάζει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου

Αεροπλάνο γεμάτο με 1,3 τόνους κοκαΐνης

Καθαρή κοκαΐνη, που ζυγίζει 1,3 τόνους και υπερβαίνει σε αξία τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ταξίδεψαν σε «ορφανές» βαλίτσες, από τη Βενεζουέλα στο Παρίσι, με πτήση της Air France.

Ο Αλ Πατσίνο "συναντά" τον Ωνάση στον Σκορπιό

Το «πράσινο φως» για να γυριστεί ταινία με θέμα τον Αριστοτέλη Ωνάση πάνω στον Σκορπιό σκέφτεται να δώσει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον διάσημο σκηνοθέτη Φερνάντο Μεϊρέγιες.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More