Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στους πόλους της Γης


Στους ταλαιπωρημένους από την κλιματική αλλαγή πόλους του πλανήτη μας, την Αρκτική και την Ανταρκτική, η ζωή… συνεχίζεται κανονικά παρά το λιώσιμο των πάγων.
Πιγκουίνοι κολυμπούν ξέγνοιαστοι στα νερά με τα μικρά τους, θαλάσσιοι ίπποι αράζουν στις παγωμένες ακτές, πολικές αρκούδες φλερτάρουν, αλεπούδες περιμένουν υπομονετικά τα θηράματά τους και φώκιες- λεοπαρδάλεις πλατσουρίζουν στα παγωμένα νερά.

Τέτοιες εικόνες απαθανάτισε ο φακός του National Geographic, δίνοντάς μας μια όμορφη εικόνα για το πώς είναι η ζωή στα δύο άκρα του πλανήτη μας.

Δείτε στην Photo Gallery 15… πολικές φωτογραφίες. 



Μικρά πιγκουϊνάκια κάνουν την πρώτη τους, διστακτική βουτιά στην Ανταρκτική θάλασσα. Έχουν λόγο να φοβούνται καθώς οι φώκιες - λεοπαρδάλεις που κρύβονται στα νερά είναι αδίστακτες.


Ένα λευκό κομμάτι παγετώνα στις ξηρές κοιλάδες της Ανταρκτικής, οι οποίες ονομάστηκαν έτσι λόγω του ελάχιστου χιονιού που έχει απομείνει σε αυτές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.


Μια θηλυκή πολική αρκούδα κάνει... την δύσκολη στα χάδια της αρσενικής στο αρχιπέλαγος Svalbard της Αρκτικής.


Μια πολική αρκούδα κολυμπά στα παγωμένα νερά του Hornstud στην Αρκτική.




Αεροφωτογραφία του Spitsbergen, του μεγαλύτερου κατοικημένου νησιού στο αρχιπέλαγος Svalbard στη Νορβηγία. Επιστήμονες και εξερευνητές το χρησιμοποιούν την περιοχή σαν ορμητήριο για τις μελέτες τους.


Ένας θαλάσσιος ίππος στην Ανταρκτική χρησιμοποιεί τους τεράστιους χαυλιόδοντές του για να ανοίξει δρόμο στην παγωμένη στεριά.




Μια κατάλευκη αρκτική αλεπού περιμένει το θήραμά της να κάνει την απερίσκεπτη κίνηση στην περιοχή του Churchill στον Καναδά. Όταν αλλάζουν οι εποχές, το χρώμα του τριχώματος τους γίνεται καφέ για να μη ξεχωρίζει από το περιβάλλον της τούντρας.


Ένας θαλάσσιος ίππος και το… πιτσιρίκι του ξαποσταίνουν σε ένα κομμάτι πάγου στο Fox Basin του Καναδά. Το πρωτότυπο αυτό «σκάφος» τους προστατεύει από τις επιθέσεις των πολικών αρκούδων.


Ένα ζεύγος νεαρών πιγκουίνων ξεκουράζεται σε παγόβουνο κοντά στο νησί Anvers στην Ανταρκτική.


Ένα μικρό πιγκουϊνάκι βρίσκει θαλπωρή στην αγκαλιά της μητέρας του στην Ανταρκτική.


Μια ομάδα πιγκουίνων… αράζει στις παγωμένες όχθες του Cierva Cove στην Ανταρκτική.


Μια φώκια – λεοπάρδαλη βουτά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Αυτό το είδος θεωρείται από τα πιο μοναχικά, καθώς κυνηγά μόνο του, ενώ του είναι αρκετά δύσκολο να βρει σύντροφο.


Αρσενικά ναρβάλ (είδος φάλαινας), ξεκουράζονται στο πέρασμα Admiralty Inlet του Καναδά. Την άνοιξη, όταν οι πάγοι υποχωρούν, τα ναρβάλ κρύβονται σε ρωγμές και τρύπες ενώ μεταναστεύουν.

                                      

Αρσενικές πολικές αρκούδες παίζουν… ξύλο στο Svalbard, ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, στο οποίο καταφεύγουν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More