Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξαν θέσεις στο δημόσιο για 381 εκπαιδευτικούς


Πώς θα γίνει η πρόσληψη 381 εκπαιδευτικών δημοσίου. Πρόκειται για παιδαγωγούς που βγήκαν σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013

Ανοιξιάτικες παστέλ αποχρώσεις

Στο χώρο σας.

Οι παστέλ αποχρώσεις προσφέρουν στο χώρο  ζωντάνια,  αισιοδοξία και γενικότερα  φωτεινότητα. Η Άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου, που όταν έρχεται φέρνει και όλα αυτά τα συναισθήματα μαζί της. Για αυτό το λόγο λοιπόν, μπορείτε να αλλάξετε λίγο το σπίτι μας, για να αλλάξετε έτσι και τη διάθεσή σας. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ή περισσότερα μικροέπιπλα, ή φωτιστικά σε παστέλ αποχρώσεις. Από τις παρακάτω εικόνες μπορείτε να «κλέψετε» ιδέες για ένα ανοιξιάτικο decor στο χώρο σας.

Παραδεισένιο νησί του Ειρηνικού ψάχνει για...κατοίκους


Στη μέση του Νότιου Ειρηνικού, υπάρχει ένα πολύ μικρό νησί που κατοικείται από Βρετανούς που ανακάλυψαν το νησί το 1789.

Παραλία της Αυστραλίας έκλεισε λόγω... κροκόδειλου!



"Χουζούρευε" στο νερό και σκόρπισε τον πανικό - Δείτε τις φωτογραφίες

Ψηφίστηκαν νέα αντικαπνιστικά μέτρα στην Ευρώπη


Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε νέα, πιο αυστηρά μέτρα εναντίον του καπνίσματος, σε μία προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών κατά 2,4 εκατομμύρια.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Φυσικός αρωματισμός σπιτιού: 12 εύκολες λύσεις!


Ο προσωπικός χώρος είναι ιερός, γι'αυτό όλοι μας προσπαθούμε να τον φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Μερικές φορές όμως, όσο κι αν καθαρίζουμε το σπίτι, η δυσοσμία από την κουζίνα ή από την "κλεισούρα" μπορεί να είναι ανυπόφορη. Αντί να καταφύγετε σε αποσμητικά χώρου του εμπορίου, με επισφαλείς επιπτώσεις στην υγεία και επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον, υιοθετήστε κάποιες απλές συνήθειες που -σας εγγυόμαστε- θα κάνουν τον χώρο σας να μοσχομυρίζει συνέχεια.

Bokwa: η νέα τάση γυμναστικής


Η Bokwa είναι ένα νέο, επαναστατικό και εντελώς διαφορετικό ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που προσφέρει διασκέδαση, εκγύμναση ολόκληρου του σώματος και απίστευτη καύση θερμίδων και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Έλληνας μαθητής αρίστευσε και ετοιμάζεται για το Cambridge


Ποιος είναι ο 17χρονος Έλληνας μαθητής που "κατέκτησε" το Cambridge

Αυστραλία: Χιλιάδες ψηφοφόροι διπλοψήφισαν!


Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο σάλος από την απώλεια 1375 ψήφων στη Δυτική Αυστραλία που οδήγησε στην επανάληψη των εκλογών για την ανάδειξη ομοσπονδιακών γερουσιαστών στην ίδια πολιτεία και τώρα έγινε γνωστό ότι στις περσινές εθνικές εκλογές τουλάχιστον χιλιάδες ψηφοφόροι ψήφισαν πάνω από μια φορά!

Η κηπουρική κάνει καλό στην υγεία


Η κηπουρική αποτελεί αγαπημένο χόμπι για χιλιάδες ανθρώπους, που έλκονται από την ομορφιά ενός ανθισμένου κήπου, την επαφή με την φύση και φυσικά την χαλάρωση που νιώθουν όταν φροντίζουν – ή ακόμα και μιλάνε – στα αγαπημένα τους φυτά.

Γιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν παιδιά πριν από τα 40


Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας την απόκτηση παιδιών, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτυχθούν στα σπερματοζωάριά του μεταλλάξεις που θα περάσουν στο αγέννητο παιδί του, προειδοποιούν Βρετανοί και Ισλανδοί ειδικοί.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ανακαλύφθηκαν μυστηριώδεις τάφοι στο Κάτω Κουφονήσι


Σπάνια "διαμάντια" στον πάτο της θάλασσας στο Κάτω Κουφονήσι. Οι τάφοι που ήρθαν στο φως. Τι δηλώνει η έφορος αρχαιοτήτων, Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Η ψυχολογία του μασκαρά!


Αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης αποτελούν οι απόκριες και οι μασκαράδες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε όλη την χώρα διοργανώνονται καρναβάλια στην διάρκεια των οποίων
εκτός από τους μικρούς καρναβαλιστές, πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας αποφασίζουν να μεταμφιεστούν.

Τα "κακά παιδιά" που λατρεύουμε να μισούμε


Κορίτσι γνωρίζει αγόρι. Αγόρι κυνηγάει κορίτσι. Κορίτσι πέφτει στη παγίδα του. Αγόρι αποδεικνύεται κάπως «κακό». Κορίτσι πληγώνεται, φεύγει μετά από πολλά κλάματα και τεκίλες. Ω! Ναι!

Τα 5 λάθη της ανακύκλωσης


Διαβάστε τα για να μην τα επαναλάβετε.

e-learning: Μάθε παιδί μου... πράγματα (μόνος σου)


Όπως μπορεί να επιβεβαιώσει κάθε επίδοξος αυτοδίδακτος ομιλητής της αγγλικής (ή της γαλλικής ή της ιταλικής) που πάλευε στα 70s με τις κασσέτες της Linguaphone, το δυσκολότερο που έχεις να αντιμετωπίσεις όταν ξεκινάς να μάθεις κάτι μόνος σου δεν είναι ούτε η έλλειψη χρόνου, ούτε εκείνη των χρημάτων. Είναι η αυτοπειθαρχία, που σου λείπει περισσότερο όσο ευκολότερη πρόσβαση στη γνώση αποκτάς.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι καλύτερες διαδρομές με τρένο στην Ευρώπη


Ας είμαστε ειλικρινείς: Στον βωμό της ταχύτητας ο σύγχρονος πολιτισμός μας θυσίασε ένα μέρος από την ομορφιά στην καθημερινότητά του. Σίγουρα, είναι πολύ πρακτικό το Αθήνα-Λονδίνο να είναι τέσσερις ώρες και όχι τέσσερις μέρες –ειδικά αν δεν είσαι κατ’ επάγγελμα «περιηγητής» όπως εκείνοι οι αξιαγάπητοι τύποι του 19ου αιώνα που δεν χρειάζονταν άδεια από τις δουλειές τους. Για ποιο «ωραίο ταξίδι», που θα ‘λεγε κι ο μέγας αλεξανδρινός, μπορούμε όμως να μιλάμε, μετά από μια πτήση Αθήνα-Λονδίνο;

Στίχοι από ποιήματα της Σαπφούς, του Καβάφη και του Γκάτσου στο μετρό του Λονδίνου


Τα ελληνικά ποιήματα ταξιδεύουν με το μετρό του Λονδίνου (Pics)

Διακοσμήστε τα βάζα σας


Και δώστε τους το προσωπικό σας στιλ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Θα βοηθούσες ένα αγόρι που κρυώνει; (Video)


Ο νορβηγικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SOS Children's Villages διεξήγαγε ένα πείραμα, βάζοντας ένα μικρό αγόρι να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου φορώντας ελάχιστα ρούχα.

Θερίζει η γρίπη! Στους 55 οι νεκροί. Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές


Συνεχή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες με τους νεκρούς να έχουν φθάσει πια τους 55.

Ζήτησαν ταυτότητα από την ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο για να της σερβίρουν πρωινό στο ξενοδοχείο


Είναι δίχως ερώτημα η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Διακόσμηση τοίχου με κορνίζες: Οι φωτογραφικές αναμνήσεις δίνουν... στιλ!


Είναι γεγονός ότι οι φωτογραφίες είναι ισχυρή πηγή ανάμνησης για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί στην ζωή του καθενός: ταξίδια, οικογενειακές χαρούμενες στιγμές...

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συγκίνηση για τον Σάκη Μπουλά: Πέθανε σε ηλικία 60 ετών, νικημένος από τον καρκίνο


- Νωρίς το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς 
- Έδινε εδώ και καιρό μάχη καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας
- Τον τελευταίο καιρό ήταν στο νοσοκομείο και γι' αυτό είχε διακόψει τις εμφανίσεις του στο κέντρο όπου εμφανιζόταν

Θέσεις εργασίας στο Μουσείο Ακρόπολης


Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια οκτώ μηνών. Όλες οι λεπτομέρειες

Τι απάντησε ο Παπανδρέου για τις ΜΚΟ στους αποφοίτους του Χάρβαρντ


Το θέμα των ΜΚΟ τέθηκε, ως ερώτηση, στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον διάλογο που ακολούθησε την ομιλία του στην εκδήλωση του Συλλόγου αποφοίτων του Χάρβαρντ. Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε ειδικότερα αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπιστία όταν υπάρχουν τέτοιες «απάτες».

Τσικνοπέμπτη... η επόμενη μέρα: Τι να κάνετε για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας


H επομένη της Τσικνοπέμπτης ξημέρωσε και πιστεύουμε, ότι, όπως κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του, και την παράδοση φυσικά, νιώθετε κι εσείς κάπως πρησμένοι, κάπως φουσκωμένοι, κάπως αφυδατωμένοι, κάπως χάλια για να το πούμε απλά! Και μπορεί αυτό να είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά, επειδή υπάρχει μία ολόκληρη Παρασκευή που έχει απαιτήσεις, σας έχουμε κάποιες τροφές και γενικότερα τρικς για να νιώσετε καλύτερα!

Μετά την καλοκαιρία ώρα για λίγη βροχή – Συννεφιές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Νότιοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση. Μάκρη πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελληνίδα που παντρεύτηκε τον ζάμπλουτο πρόεδρο της Γαλατασαράι και έγινε φανατική οπαδός!


Η Φανή Γραμματικόγιαννη, η Ελληνίδα δημοσιογράφος που παντρεύτηκε τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη της Γαλατασαράι, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Τουρκία. Μία μικρή αναζήτηση στο google με το όνομά της θα σε πείσει. Φυσικά, πλέον λέγεται Φανή Αϊσάλ αφού έχει πάρει το επίθετο του συζύγου της, Ουνάλ.

Οι αλήθειες που κάθε άντρας πρέπει να ακούσει


Υπάρχουν μερικά πράγματα που οι γυναίκες φοβούνται να τα αναφέρουν ή τα θεωρούν αυτονόητα όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Δεν είναι καθόλου δεδομένα. Μάλιστα, γίνονται η αιτία πολλών παρεξηγήσεων.

Η γνώση πρώτων βοηθειών μπορεί να σώσει μία ζωή

Η γνώση πρώτων βοηθειών μπορεί να σώσει μία ζωή

Η παροχή πρώτων βοηθειών σε ένα επείγον περιστατικό, όπως τραυματισμός, καρδιαγγειακά επεισόδια, δηλητηριάσεις, πνιγμός κ.α., είναι πολύ σημαντική ακόμη και για την επιβίωση ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Πως θα βρείτε το άθλημα που σας ταιριάζει;


Όσο περίεργο και εάν σας ακούγεται, είναι μια πραγματικότητα. Στο DNA του ανθρώπου είναι εγγεγραμμένο το είδος του αθλήματος που του ταιριάζει. Για παράδειγμα κάποιος αθλητής μπορεί να έχει γενετική προδιάθεση να τρέχει γρήγορα και κάποιος άλλος να έχει γενετική προδιάθεση να έχει αντοχές, ή να σηκώνει βάρη.

Διαβάστε πως και τι ελέγχουν οι επιστήμονες, προκειμένου να εντοπίσουν τη γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου και να τον ωθήσουν στο κατάλληλο άθλημα, στο οποίο έρευνες δείχνουν, πως με σωστή προπόνηση μπορεί να φτάσει και στην κορυφή.

Τα «βασανιστήρια» και η «αφαίμαξη» που περνούν οι εκπαιδευόμενοι της Ryanair


Θέλετε να δουλέψετε για την Ryanair; Αν ναι τότε εκτός από την απαιτητική εκπαίδευση που καλείστε να περάσετε, πρέπει να πληρώσετε και περίπου 3.000 ευρώ.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μάθημα ζωής από Έλληνα αθλητή με τεχνητό μέλος - Συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες


Πανελληνιονίκης με τον ΓΑΣ Υγεία Ρόδου στα 400μ. με εμπόδια και έχοντας μπροστά του ακόμα πολλά χρόνια για να πρωταγωνιστήσει στον στίβο, δέχτηκε αυτό το πλήγμα με γενναιότητα, ενώ είναι πια έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αφού έχει πλέον τεχνητό μέλος, τη λεγόμενη λεπίδα, ειδική για αθλητές στίβου, πρόκειται να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες για αθλητές με αναπηρία στο Ντουμπάι από 18 έως 25 Φεβρουαρίου.

Νυφικά 2014: Οι τάσεις και τα πιο όμορφα φορέματα του καλοκαιριού


Αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε το ερχόμενο καλοκαίρι, βρίσκεστε ήδη σε διαδικασία αναζήτησης του τέλειου νυφικού! Το budget σας μπορεί να είναι περιορισμένο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να πάρετε ιδέες από τις τάσεις και προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων στα νυφικά για την άνοιξη/καλοκαίρι 2014. Έτσι, θα σας είναι πιο εύκολο να επιλέξετε το νυφικά που σας ταιριάζει από έναν λιγότερο γνωστό οίκο ή ακόμα και να το ράψετε!

Τα φαντάσματα των πρώην


Αφού χωρίσατε και το διαλύσατε…τι τα θέλετε τα πισωγυρίσματα;

Θέλεις να γίνεις πρωινός τύπος; Μπορείς!


Είναι βαρύ το πάπλωμα; Έχεις αλλεργία στο ξυπνητήρι; Ο κόσμος να γκρεμίζεται εσύ θα συνεχίσεις να κοιμάσαι; Ε τότε αυτό το κείμενο είναι για σένα.

20 τροφές με… υπερδυνάμεις!


20 τροφές με… υπερδυνάμεις!

Η «παράνοια» στην εκπαίδευση: Οι επιδόσεις των μαθητών είναι δυσανάλογες των κονδυλίων


Πολλές και περίπλοκες είναι οι στρεβλώσεις που εμφανίζει η εκπαίδευση στην Ελλάδα και μία από αυτές είναι πως η εξίσωση περισσότερα χρήματα-καλύτερη εκπαίδευση έχει αποδειχθεί πως δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

20 γραφικά χωριά για περιπλάνηση

«Στρατοπεδεύουμε» στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά, περιδιαβαίνουμε λιθόστρωτα καλντερίμια, υποκλινόμαστε μπροστά σε μεγαλειώδη αρχοντικά και αποτίνουμε φόρο τιμής στα 21 πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μια απέραντη Ελλάδα η Μελβούρνη στο διήμερο φεστιβάλ «Αντίποδες»


Πάνω από 120.000 άτομα εκτιμάται ότι έδωσαν το παρόν στο διήμερο υπαίθριο γλέντι του φεστιβάλ «Αντίποδες» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμποτ και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας αλλά και της πολιτείας της Βικτώριας.

Τα μυστικά των Πανελλαδικών. Τι αλλάζει φέτος


Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων για τους υποψήφιος στις Πανελλαδικές. Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου. Ποιες αλλαγές θα ισχύσουν

Πώς σχεδιάζουν τον ελληνικό τελικό της Eurovision;


Στην τελική φάση της επισημοποίησης βρίσκεται η συμφωνία ανάμεσα στο MAD και τη ΔΤ για τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το μουσικό κανάλι θα αναλάβει το κόστος αλλά και την παραγωγή του εγχώριου τελικού του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ο οποίος θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από τη ΔΤ.

Γιατί οι άσχημες καιρικές συνθήκες μας κάνουν πιο εργατικούς;


Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται οι άσχημες καιρικές συνθήκες μας κάνουν πιο εργατικούς και παραγωγικούς! Αντιθέτως, οι ηλιόλουστες ημέρες μειώνουν την απόδοσή μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν ερευνητές της Harvard Business School.

Η γλώσσα του σώματος: Χαμένοι στη μετάφραση


Η γλώσσα του σώματος παραμένει ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. «Με κοίταξε στραβά», «Το κατάλαβα από τη φωνή του», «Μου γύρισε την πλάτη»... Το πρόσωπο και το σώμα μας στέλνουν διαρκώς μηνύματα που γεννούν πολύ περισσότερα συναισθήματα και αντιδράσεις από ό,τι τα λόγια.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ. ΟΤΑΝ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ... WOW!


Το Waw an Namus είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο βαθιά στην έρημο Σαχάρα στη Νότια Λιβύη και είναι ένα από τα πιο μαγευτικά και απομονωμένα μέρη της γης.

ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ!


Το να πλησιάσει ένα άγριο ζώο, όπως μια ζέβρα, κοντά-κοντά στα παιδιά σου είναι μια ιδέα που μπορεί να τρομοκρατήσει τους περισσότερους γονείς.

Το σκληρό πρόσωπο της Disney: Μία πρώην πριγκίπισσα αποκαλύπτει την ωμή πραγματικότητα


Αν νομίζατε ότι είναι όλα παραμυθένια, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος!

Αυτά τα γκράφιτι μεταμορφώνουν τις πόλεις


Τοιχογραφίες που καθηλώνουν τους περαστικούς

Βρώμη: Το μυστικό… προϊόν ομορφιάς! 3 τρόποι να τη χρησιμοποιήσεις για τέλεια επιδερμίδα


Η πιο ευεργετική τροφή για τον οργανισμό κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα…

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More