Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Χτυποκάρδια για 80.000 μαθητές


Οι βαθμοί της Α' Λυκείου θα “μετρήσουν” στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πως θα γίνει η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων της Α' Λυκείου. Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις 
θα δημοσιεύονται τα θέματα για όλα τα μαθήματα. Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και καθηγητές πριν τις εξετάσεις.

Από 2-10 Μαΐου η εαρινή εκπτωτική περίοδος


Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου 4177/2013 πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2014. Επίσης, υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά τον νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές τον χρόνο, ως εξής:

Eurovision 2014: Η πρώτη πρόβα της Ελλάδας σήμερα και η έκπληξη γενεθλίων στον Νικόλα


Σήμερα οι Freaky Fortune και ο Riskykidd θα κάνουν την πρώτη τους πρόβα για την Eurovision!

Γρήγορες λύσεις για τον πονοκέφαλο, την ακμή, την αϋπνία και όχι μόνο!


Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα, όπως το φούσκωμα και η κακοσμία του στόματος, απλώς και μόνο με μια βόλτα στην κουζίνα μας!

Έρευνα σοκ: Σε ποια χώρα αυξήθηκαν οι μισθοί από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο;


Δε μιλάμε απλά για μισθούς! Αλλά για μισθούς οι οποίοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί κατά 3,2% σε σχέση με το 2010!.... Οι μισοί μισθωτοί στην Ελβετία κερδίζουν περισσότερα από 6.118 φράγκα μηνιαίως (5.100 ευρώ)!

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Eurovision 2014: Προβλέψεις για τη θέση της Ελλάδας σε ημιτελικό και τελικό


Δέκα μέρες έχουν απομείνει για τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision στην Κοπεγχάγη, όπου φέτος την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Freaky Fortune και ο Riskykidd με το «Rise up».

Εργαζόμενοι Pharmathen: Συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα Παιδικά Χωριά SOS


Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν οι Pharmaκλήδες, η μουσική μπάντα της Pharmathen, μετά από πρόσκληση των εργαζομένων της εταιρείας στη συμπρωτεύουσα με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS στο Πλαγιάρι.

Μωσαϊκό


Υλικά

- 300 γρ. μπισκότα πτιμπέρ
- 1 ποτ. ζάχαρη

Δε θα πιστέψετε τι sms έλαβε ο Στουρνάρας! – Το διάβαζε ξανά και ξανά!


Δεν δέχθηκε μόνο συγχαρητήρια ο Γιάννης Στουρνάρας χθες μετά την επιβεβαίωση του πλεονάσματος από την Εurostat.

Τέλος οι απολύσεις στο Δημόσιο!


Δεν θέτουν ζήτημα περαιτέρω απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες, καθώς όπως τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν, «τo ζήτημα έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό».

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση


Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Απίθανα μέρη υπό εξαφάνιση που πρέπει να επισκεφθείτε


Πόσο γρήγορα είναι το γρήγορα; Όλοι έχουμε ακούσει για κάποια μέρη του πλανήτη που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης –οι Μαλδίβες, για παράδειγμα, λένε ότι σύντομα θα εξαφανιστούν από τον χάρτη.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πότε θα μείνουν τα σχολεία κλειστά λόγω εκλογών


Με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο υπουργείο Παιδείας ζητά την παράδοση των σχολείων τα τριήμερα 16, 17, 18 και 19 Μαΐου, καθώς και στις 23 24,25 και 26 Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε εκλογικά κέντρα για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Ψητό αρνάκι γεμιστό με αυγά και τυρί


Υλικά

- 1 αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος περίπου 8 κιλά χωρίς τα εντόσθια μόνο με το συκώτι

Ιστορική απόφαση: Αυτόνομη η Κορνουάλη


Οι κάτοικοι της Κορνουάλης, της κομητείας στο νοτιοδυτικό άκρο της Βρετανίας, θα αναγνωριστούν επίσημα ως «εθνική μειονότητα» αποκτώντας τα ίδια δικαιώματα με τους Σκωτσέζους, τους Ουαλούς και τους Βορειοϊρλανδούς, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Ντάνι Αλεξάντερ.

Συνήθεια αιώνων! Και οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν αγώνες


Ελληνικός πάπυρος αποδεικνύει ότι αγώνας πάλης στην αρχαία Ελλάδα ήταν στημένος! Ο πατέρας του ενός αθλητή, είχε συνεννοηθεί με τον προπονητή του άλλου. Ποιο ήταν το ποσό της δωροδοκίας

Οι καλύτερες χώρες για να γίνετε μαμά!


Πρόκειται να αποκτήσετε σύντομα μωρό; Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η καλύτερη χώρα για να γίνετε μητέρα;

Game of Thrones 4: Πόσο, είπαμε, κοστίζει το κάθε επεισόδιο;


Τα spoilers δίνουν και παίρνουν, η τηλεθέαση είναι σταθερά «απογειωμένη», ωστόσο, πόσο κοστίζει στο ΗΒΟ ο 4ος κύκλος του επικού Game Of Thrones;

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τα προγράμματα σπουδών για μαθήματα της Α και Β λυκείου που θα εφαρμοστούν από το νέο σχολικό έτος


Προγράμματα σπουδών για μαθήματα της Α και Β λυκείου 

Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα


Οδηγός για τη δήλωση - Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σεφταλιές


Υλικά

- 1 κιλό κιμάς ανάμικτος από μοσχάρι και χοιρινό η αρνί
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά

Ανοίγουν θέσεις εργασίας στα ΕΛΤΑ με 8μηνα. Το καλοκαίρι οι πρώτες προκηρύξεις. Όλες οι λεπτομέρειες


Έρχονται 650 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ με οκτάμηνα. Ποιες οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν

Προσοχή στα φάρμακα από το διαδίκτυο! Τι συνιστά ο ΕΟΦ


Συχνά πυκνά πολλοί χρήστες του διαδικτύου βρίσκουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, διαφημίσεις για φάρμακα που κανονικά χρειάζονται συνταγή. 

Η Υλίκη καθαρίζει τον Ασωπό


Ανοίγουν οι «κάνουλες» της λίμνης Υλίκης για να τρέξει καθαρό νερό και να απορρυπανθούν χιλιάδες στρέμματα γης στην περιοχή του ποταμού Ασωπού και του κάμπου της Θήβας από τα μολυσμένα με βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Οι ταινίες συγχρονίζουν τους εγκεφάλους μας


Άμεσες αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου στη διάρκεια της παρακολούθησης

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Λήμνο


Η εταιρεία Sky Express έκανε γνωστό ότι από 1η Ιουνίου 2014 θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με το νησί της Λήμνου.

Κόβουν τις αργίες του Πάσχα και αντιδρούν: Τριήμερες απεργίες καθηγητών από Τετάρτη


Από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά ο χορός των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ. Πότε απέχουν από τα καθήκοντά τους και για ποιο λόγο απεργούν

Το υπουργείο Παιδείας «κόβει» 180.000 «αιώνιους» φοιτητές


Αγώνα δρόμου πρέπει να κάνουν οι αποκαλούμενοι “αιώνιοι” φοιτητές, καθώς το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στη χωρίς όρια φοίτηση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 

Κουλουράκια Πασχαλινά αμμωνίας


Υλικά

- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά

Φράσεις της αρχαίας ελληνικής που επέζησαν μέχρι σήμερα


Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική.

Στα λουτρά της Αφροδίτης η Μέρκελ


Η Γερμανίδα καγκελάριος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πήγε στη νότια Ιταλία προκειμένου να γιορτάσει τις ημέρες του Πάσχα.

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Τι να κάνετε για να αποπνέει υγεία


Κανείς δεν νιώθει άνετα όταν με το παραμικρό γεμίζει στο δέμα του αντιαισθητικά μπαλώματα, κοκκινίλες και νιώθει έντονη φαγούρα. Οι άνθρωποι με ευαίσθητη επιδερμίδα έχουν υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα που αντιμετωπίζει ορισμένα προϊόντα ως “εχθρούς” και τους επιτίθεται για να προστατευτεί.

3 μεγάλα λάθη διακόσμησης που δεν θέλεις να κάνεις!


Παρόλο που δεν υπάρχουν κανόνες διακόσμησης, κάποιες βασικές συμβουλές των ειδικών είναι απαραίτητες για να αποφύγουμε μερικά “λαθάκια”. Δες τρία από αυτά που πιθανόν να έχεις κάνει και εσύ στο δικό σου σπίτι και διόρθωσέ τα.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πάσχα στις γειτονιές του κόσμου


Υπέροχες φωτογραφίες από τον τρόπο που γιορτάζουν το Πάσχα σε άλλες χώρες. Ήθη, έθιμα και το κυνήγι του πασχαλινού αυγού... στις μεγαλύτερες "γειτονιές" του πλανήτη

Παιχνίδια και γρίφοι για να ακονίσετε το μυαλό σας


Δεν λέμε, καλή η σωματική εκγύμναση όμως μια στο τόσο οφείλουμε να γυμνάζουμε πέρα από το μυϊκό μας σύστημα και το… εγκεφαλικό. Παρακάτω συγκεντρώνουμε γρίφους και παιχνίδια που υπόσχονται να κρατήσουν το μυαλό σας σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα θα σας διασκεδάσουν.

Η Γέφυρα που άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας


Δέκα χρόνια μετά, ο Παναγιώτης Παπανικόλας μιλά για τη σημαντικότερη κατασκευή του 21ου αιώνα, τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το θαύμα της "Κιβωτού" σπάει τα ακριτικά σύνορα


Ποιος είναι ο "Νώε" της σύγχρονης "Κιβωτού" των παιδιών ενός κατώτερου Θεού; Οι "ζωές που δεν έζησαν" εκατοντάδες οικογένειες που σώθηκαν στο παρά '5 από τη "θεομηνία" της μοίρας τους

Γεμιστά νηστίσιμα


Υλικά

5 ντομάτες 
4 μελιτζάνες 

Μεγάλο Σάββατο: Μέρα θανάτου, χαράς και αιώνιας ζωής


Με την Ανάσταση να είναι «προ των πυλών» η τελευταία ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, το Μεγάλο Σάββατο έχει έναν πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της νίκης της ζωής έναντι του θανάτου.

Tα μπαχαρικά προστατεύουν το κρέας από καρκινογόνες ουσίες


Μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μεγάλη Παρασκευή: Μέρα πένθους, συγχώρεσης και «χαρμόσυνης λύπης»


Το πένθος χαρακτηρίζει την Μεγάλη Παρασκευή μετά και από τον θανάτου του Ιησού. Παρόλο που στο μυαλό των περισσότερων είναι μία μέρα που κυριαρχεί η λύπη, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται τελείως καθώς το βράδυ έρχονται οι πρώτες αναφορές για την Ανάσταση.

Ελιοπιτάκια νηστίσιμα


Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα

Άνοιξε η ειδική εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα - Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να το πάρετε


Άνοιξε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr/gsis_site/) και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες αιτήσεις !

Έως την Πρωτομαγιά οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο


Διοργανώνεται την Κυριακή 4 Μαΐου

Τον 3ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, αγώνες δρόμου 5 χλμ., 3 χλμ., καθώς και αγώνα 600μ. για τα ΑμεΑ διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στις 4 Μαΐου 2014.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μεγάλη Πέμπτη: Μέρα Σταύρωσης, παράκλησης και συγχώρεσης


Το Θείο Δράμα κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, με την ημέρα να είναι αφιερωμένη στα Πάθη του Χριστού, την Σταύρωση και τον θάνατο του.

Πανέμορφα πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα


Το… έθιμο των κατοίκων της πόλης για την περίοδο του Πάσχα συνήθως περιορίζεται στο παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, άντε και στην περιφορά του επιταφίου στους δρόμους. Όμως από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε νησιώτικες και ορεινές περιοχές τα ήθη και τα έθιμα της Λαμπρής αναβιώνουν με τρόπο μοναδικό και σίγουρα πολύ πιο ιδιαίτερο.

Η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο - Εσείς ξέρετε ποια είναι; (video)


Το πείραμα ήταν ομολογουμένως ενδιαφέρον. Μία αγγελία καλούσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση για "την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο". Η αγγελία για την υψηλόβαθμη θέση Διευθυντή/Διευθύντριας Επιχειρήσεων προσέλκυσε το ενδιαφέρον μόλις 24 υποψηφίων. Στη συνέντευξη που ακολούθησε όμως, η έκπληξή τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Μετά τις εκλογές οι πανελλαδικές - Όλο το πρόγραμμα


Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους των ημερησίων και εσπερινών λυκείων.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πασχαλινές λαμπάδες: 10 ιδέες που αξίζουν


Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε, τα βαφτιστήρια περιμένουν ήδη με ανοιχτά χέρια της λαμπάδες τους, και εσείς, αν δεν έχετε προλάβει ακόμη να αγοράσετε την λαμπάδα με κάποιον διάσημο ήρωα των comics ή μια πολυδιαφημισμένη κούκλα, προλαβαίνετε να προχωρήσετε σε… αλλαγή πλεύσης.

Μεγάλη Τετάρτη: Μέρα προδοσίας, μετάνοιας και συγχώρεσης


Βρισκόμαστε στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδας, την Μεγάλη Τετάρτη που είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More