Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ακριβή μου υγεία – Οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερο απ΄όλους για την υγεία τους

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg  ο Έλληνας ξοδεύει το 5% περίπου του ετήσιου εισοδήματός του στην υγεία, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τις χώρες του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο μέσος έλληνας πολίτης, με κατά κεφαλήν εισόδημα 16.364 ευρώ ανά έτος, δαπανά περίπου 778 ευρώ κάθε χρόνο για ζητήματα υγείας, ήτοι το 4,76%, ποσοστό που μας κατατάσσει στην κορυφή μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ.

Η Ελλάδα μάλιστα απέχει ποσοστιαία στις δαπάνες υγείας ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα μακράν της δεύτερης Πορτογαλίας, όπου ο  μέσος Πορτογάλος διαθέτει ετησίως μονάχα το 3,13% του αντίστοιχου εισοδήματός του για ζητήματα υγείας, εισόδημα που είναι μάλιστα κατά σχεδόν 1482 ευρώ χαμηλότερο από το ελληνικό (14.956 ευρώ).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα ξεπερνά χώρες με κατά κεφαλήν εισόδημα τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό του μέσου Έλληνα, όπως η Ελβετία, που με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 58.500 ευρώ εναποθέτει στην υγεία μόλις το 2,88%, όντας μάλιστα πρώτη όσο αναφορά το κόστος περίθαλψης (6.759 ευρώ).

Τώρα που θα καθιερωθεί και είσοδος στα νοσοκομεία με αντίτιμο 25 ευρώ η Ελλάδα θα στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή και μετά ποιος μας πιάνει...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More