Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μην αγγίζετε την κοιλιά της εγκύου - Είναι παράνομο!

Όποια μαμά ή έγκυο κι αν ρωτήσετε θα σας πει πως συμβαίνει συχνά και είναι άκρως εκνευριστικό. Ο λόγος για την ασυγκράτητη μανία όλων - ακόμη και αγνώστων περαστικών - να ακουμπούν και να χαϊδεύουν τις κοιλιές των εγκύων, σαν να θεωρούν πως η εγκυμοσύνη είναι συλλογική υπόθεση και τους αφορά.

Απάντηση σπεύδει να δώσει δικαστήριο στην πολιτεία της Πενσιλβάνια που έκρινε ότι είναι παράνομο.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία έγκυος γυναίκα στην Πενσιλβάνια αποφάσισε να σπάσει το ταμπού και να κινηθεί νομικά εναντίον ενός άνδρα που κατ’ επανάληψη άγγιζε την κοιλιά της. Το δικαστήριο έκρινε πως εφόσον το «άγγιγμα» γινόταν χωρίς τη συγκατάθεση της εγκύου, όσο αγαστές κι αν ήταν οι προθέσεις, εμπίπτει στο νόμο περί παρενόχλησης.

«Ουσιαστικά κάποιος αγγίζει την κοιλιά σου παρά τη θέλησή σου» δηλώνει ο δικηγόρος Phil DiLucente και συμπληρώνει: «Είναι ένα κοινό πρόβλημα που οι έγκυες γυναίκες βιώνουν. Το θέμα είναι πως όταν ενοχλείς κάποιον αγγίζοντάς τον, τότε παραβιάζεις το νόμο».

Κι αν κάποιος θεωρήσει ότι η νομοθεσία είναι κάπως… αυστηρή, ας ρωτήσει μία έγκυο γυναίκα πόσο ευαίσθητο είναι το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με έρευνα του TheNestBaby.com, το 80% των γυναικών αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γνωστοί και άγνωστοι άγγιζαν την κοιλιά τους χωρίς οι ίδιες να το επιθυμούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More