Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η ομοιοπαθητική ιατρική στην υπηρεσία της γυναίκας


Έχει περάσει καιρός από τότε που η γυναίκα πήγαινε στο γιατρό και άκουγε ότι της έλεγε χωρίς να εκφράσει τις απορίες της, χωρίς οι προσωπικές της επιθυμίες και ιδιαιτερότητες να ληφθούν υπόψιν, φεύγοντας με αναπάντητα ερωτήματα και χωρίς, ούτε κατά διάνοια, να ζητήσει δεύτερη γνώμη. Έχει περάσει καιρός από τότε που η γυναίκα δεν ήταν δυνατό να εξεταστεί από μια γυναίκα γυναικολόγο, γιατί η ειδικότητα ήταν ανδροκρατούμενη. Σήμερα, η γυναίκα που έχει μπει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι της ζωής, με τη βοήθεια της άπλετης πληροφόρησης, πολύ συχνά αιφνιδιάζει το γιατρό της με τις γνώσεις της.



Η γυναίκα σήμερα, που τόσα δίνει στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία, δε μπορεί να μείνει ικανοποιημένη όταν ο γιατρός την αντιμετωπίζει μόνο σαν σύμπτωμα. Απαιτεί μια πιο ολιστική προσέγγιση από μέρους του. Θέλει ο γιατρός της να γνωρίζει ότι συναίσθημα-διανόηση-σώμα είναι αλληλένδετα και αν δώσει ένα φάρμακο που γρήγορα θα αντιμετωπίσει το σύμπτωμα μπορεί να μην αποτελεί τη θεραπεία, αλλά προσωρινά μέτρα, που ενδεχομένως να έχουν και παρενέργειες.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν βαθύτερες αιτίες πίσω από ένα μικρόβιο ή έναν ιό για μια λοίμωξη. Μια κολπίτιδα είναι το αποτέλεσμα της διαταραχής της ομαλής λειτουργίας του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Γνωρίζουμε ότι πολλές σωματικές ασθένειες είναι αποτέλεσμα αρνητικών ή καταπιεσμένων συναισθημάτων. Το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή τα ενοχλητικά συμπτώματα της κλιμακτηρίου είναι μια ανάλογη περίπτωση. Σαν αποτέλεσμα, είχαμε τις τελευταίες δυο δεκαετίες μεγάλη αύξηση στη ζήτηση εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων.

Βέβαια, η δύναμη και η αποτελεσματικότητα της κλασσικής ιατρικής δεν αμφισβητείται επ' ουδενί. Το χειρουργείο και τα φάρμακα πάντα θα δίνουν λύση σε πολλές ασθένειες και θα σώζουν ζωές. Όμως συναντούμε, για παράδειγμα στη γυναικολογία, περιπτώσεις που η κλασσική ιατρική δε θεραπεύει. Μπορεί ίσως να καταπιέζει το σύμπτωμα, χωρίς να εξολοθρεύει την αιτία και μετά τη διακοπή της αγωγής να παρατηρούνται υποτροπές ή πάλι να σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί δε διαθέτει τα μέσα. Τέτοιες καταστάσεις είναι το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, η κλιμακτήριος, οι υποτροπιάζουσες κολπίτιδες και κυστίτιδες, η υπογονιμότητα, επαναλαμβανόμενες αποβολές. Επίσης, καταστάσεις μη γυναικολογικής φύσης ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες όπως η σπαστική κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, το άγχος και οι εναλλαγές της διάθεσης και το έκζεμα.

Αυτό το κενό θεραπευτικής δυνατότητας συμπληρώνει η ομοιοπαθητική. Μια εναλλακτική και ολιστική μέθοδος θεραπείας, που χρησιμοποιεί ουσίες που προέρχονται από φυτά, ζώα ή ορυκτά, σε πολύ αραιωμένες δόσεις, οικονομική, χωρίς παρενέργειες και με μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Για οξείες καταστάσεις, όπως είναι μια οξεία κυστίτιδα, οξεία κολπίτιδα, ή η ναυτία της κύησης, είναι άμεσα αποτελεσματική. Για πιο χρόνιες καταστάσεις όπως η δυσμηνόρροια, οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης, το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, ανωμαλίες περιόδου, η ομοιοπαθητική αγωγή κάτω από τη σωστή καθοδήγηση μπορεί να αποκαταστήσει μαζί με το συγκεκριμένο σύμπτωμα και άλλες διαταραχές στο τρίπτυχο συναίσθημα-διανόηση-σώμα και να αποκαταστήσει τον οργανισμό ως σύνολο, χαρίζοντάς του υγεία, ισορροπία, ενέργεια και ομορφιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More