Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Μην κάνετε παρέα με χριστιανούς» – Ιμάμης εξόργισε τους Τούρκους ανήμερα τα Χριστούγεννα


Σάλο προκάλεσε στη γειτονική Τουρκία η πινακίδα που ανήρτησε ο ιμάμης κεντρικού τεμένους της Κωνσταντινούπολης ανήμερα των Χριστουγέννων καλώντας τους μουσουλμάνους να μην κάνουν φίλους του χριστιανούς.


Συγκεκριμένα ο ιμάμης Ηλίας Οζτουρκ τοποθέτησε μπροστά από το τζαμί του στο Καντικόι μια ηλεκτρονική πινακίδα με μια σούρα από το Κοράνι που αναφέρεται στους χριστιανούς και τους Εβραίους και τη σχέση που πρέπει αν έχουν μαζί τους οι πιστοί μουσουλμάνοι.

«Ω! Σεις που  πιστέψατε! Μη  κάνετε τους  Εβραίους  και  τους  Χριστιανούς, φίλους και προστάτες  σας! Δεν  είναι παρά μονάχα μεταξύ τους φίλοι και προστάτες. Κι  εκείνος ανάμεσά  σας  που  πιάνει (φιλίες) μ'  αυτούς  είναι  ένας  απ'  αυτούς.  Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τον άδικο και παράνομο λαό» αναφέρει η επίμαχη σούρα 5:51 την οποία ανήρτησε ο ιμάμης.

Η προτροπή του ιμάμη προκάλεσε θύελλα στο Twitter με τους χρήστες να κοινοποιούν την εικόνα και να κάνουν λόγο για απαράδεκτη κίνηση που έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων. Μετά τον σάλο ο ιμάμης έσπευσε να ανασκευάσει λέγοντας πως ο ηλεκτρονικός πίνακας αλλάζει αυτόματα κάθε 2-3 ημέρες και οι σούρες από το Κοράνι έχουν τοποθετηθεί τυχαία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More