Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά


Σας προτείνουμε όμορφες κατασκευές με Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά για να γεμίσετε το δέντρο σας!

1. Λάμπες ζωγραφισμένες σε διάφορα σχέδια
Αν τις έχουμε κρατήσει, είμαστε τυχεροί! Τις ζωγραφίζουμε! Εδώ έχουμε κάνει πιγκουίνους πανεύκολα, αρκεί να ακολουθήσετε τις εικόνες. Θα χρειαστείτε λευκό και μαύρο χρώμα, πλαστικό ή τέμπερα, αλλά υπάρχουν και ειδικά χρώματα για γυαλί, σε μικρά βαζάκια στα βιβλιοπωλεία. Με σιλικόνη θα κολλήσετε το σχοινάκι στην κορυφή. Τώρα για τα σκουφάκια, αν έχετε όρεξη τους βάζετε! Αν όχι, δεν έγινε και τίποτα!


2. Μηχανισμοί από παλιά ρολόγια στολίζουν το δέντρο
Αν έχετε ακόμα, μπορείτε να τα διαλύσετε χωρίς ενοχές! Τα παλιά ρολόγια κρύβουν θησαυρούς στο εσωτερικό τους. Στην Αθήνα (στο Μοναστηράκι) πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Θα πρέπει να τα γυαλίσετε βέβαια. Θα σας πω ένα πανεύκολο τρόπο: θα αγοράσετε 2 φύλλα γυαλόχαρτο Νο 800 και Νο 1000. Θα τρίψετε πρώτα με το 800αρι και θα φύγουν όλα τα στίγματα και οι οξειδώσεις και μετά με το 1000αρι θα έρθετε και θα γυαλίσετε. Θα λαμποκοπήσουν πραγματικά!


3. Ανακυκλώνουμε τα παλιά μας CD
Τα έχετε βαρεθεί αλλά δεν τα έχετε πετάξει ακόμα. Σβήστε ότι έχετε γράψει επάνω τους, με οινόπνευμα και βαμβάκι. Πάρτε ένα μεγάλο ψαλίδι και λίγη ρευστή κόλλα. Αφού τα κόψετε σε μικρά κομμάτια, είστε σχεδόν έτοιμοι. Θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο μερικές διάφανες μπάλες και ξεκινάτε. Τόσο απλά!



Καλή επιτυχία!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More