Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τα λίγα κιλά στην εγκυμοσύνη αυξάνουν το δείκτη θνησιμότητας των βρεφών


Οι γυναίκες που δεν παίρνουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού τους στα πρώτα χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με νέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

 Η μελέτη εστίασε στη σχέση μεταξύ του επιπρόσθετου βάρους στην εγκυμοσύνη, του Δείκτη Μάζας Σώματος πριν και κατά την εγκυμοσύνη και του δείκτη θνησιμότητας των βρεφών.

Ποσοστό 25% από τις 159.000 περίπου γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη δεν είχε πάρει πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που δε θα κατάφερναν να επιζήσουν μετά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Ιατρικής (IOM), οι λιποβαρείς γυναίκες θα πρέπει να παίρνουν 14 με 20 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες με φυσιολογικό ΔΜΣ πρέπει να παίρνουν 12 με 17 κιλά, οι υπέρβαρες γυναίκες πρέπει να παίρνουν 7 με 12 κιλά και οι παχύσαρκες γυναίκες πρέπει να παίρνουν 6 με 10 κιλά.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Public Health και υποδεικνύει ότι τα κιλά της εγκυμοσύνης πρέπει να αναλογούν στο βάρος της μητέρας ώστε τα βρέφη να προστατευθούν από προβλήματα υγείας που θα οδηγήσουν στο θάνατο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More