Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Φιλανθρωπία ... Haute Couture: Chanel, Dior και άλλοι οίκοι σχεδιάζουν για την Unicef


Κούκλες κομψές, με ταγέρ αλλά και πιο εκκεντρικά ντυσίματα, που μοσχοπουλήθηκαν σε συλλέκτες. Και όλα τα χρήματα πήγαν στα παιδιά του Νταρφούρ

Στην εποχή της κρίσης, όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την πολυτέλεια και το χρήμα μπαίνουν στο στόχαστρο. Ακόμα και οι οίκοι υψηλής ραπτικής, που πωλούν σινιέ μοντελάκια σε ευκατάστατους.
Για να βελτιώσουν το κοινωνικό τους προφίλ, διοργανώνουν κατά καιρούς διάφορες πρωτοβουλίες. Μια από τις πιο επιτυχημένες τα τελευταία χρόνια είναι ότι κάθε οίκος σχεδιάζει μια μοναδική κούκλα (εννοείται ντυμένη με τα κατάλληλα ενδύματα) για έναν ευγενή σκοπό.


Οι κούκλες που έφτιαξαν οι Chanel, Dior, Lanvin κ.α.  και εκτέθηκαν σε ειδική έκθεση τον Δεκέμβριο, δεν βγήκαν βέβαια στην πασαρέλα αλλά σε έναν ειδικό πλειστηριασμό, του οποίου τα έσοδα κατατέθηκαν υπέρ των σκοπών της Unicef.

Μην πάει το μυαλό σας στην γνωστή παλιά μπάρμπι. Οι οίκοι φρόντισαν να βάλουν στο μικροσκοπικό αυτό αντικείμενο, φαντασία και στυλ.


Από τον Ζαν Πολ Γκοτιέ μέχρι τον οίκο Σανέλ, οι κούκλες έχουν αναγνωρίσιμα στοιχεία του ύφους των σχεδιαστών. Φέτος το θέμα από το οποίο έπρεπε να εμπνευστούν οι δημιουργοί ήταν η λάμψη του Παρισιού. Και το αποτέλεσμα ήταν κούκλες κομψές, με ταγέρ αλλά και πιο εκκεντρικά ντυσίματα, που μοσχοπουλήθηκαν σε συλλέκτες. Και όλα τα χρήματα πήγαν στα παιδιά του Νταρφούρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More