Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

7 περίεργοι τρόποι που σε βοηθούν να χάσεις βάρος


Αν θέλεις να χάσεις βάρος, η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή: σωστή διατροφή και άσκηση. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι πιο περίεργοι τρόποι που υπόσχονται να ενισχύσουν την προσπάθειά σου. Μήπως ήρθε η ώρα να τους δοκιμάσεις;


1.  Μυρωδιά μέντας

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, η μυρωδιά της μέντας σε τακτική βάση μπορεί να μειώσει τις ορμόνες της πείνας και την πρόσληψη θερμίδων.

2. Το σωστό χρώμα των πιατικών

Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις πιάτα για την κουζίνα σου, επέλεξε κόκκινα, αφού όπως προτείνει μια έρευνα είναι το χρώμα που σε βοηθάει να τρως λιγότερο.

3. Μετρητά

Όταν πληρώνεις με μετρητά και όχι με πιστωτική κάρτα, τείνεις να αγοράσεις περισσότερο υγιεινά τρόφιμα, σύμφωνα με μία έρευνα. Λες να πιάσει;

4. Σοκολάτα

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει συνδεθεί με τη μείωση του κοιλιακού πάχους, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Όχι ότι χρειαζόμασταν επιπλέον λόγο για να την φάμε!

5. Η θερμοκρασία του δωματίου

Μειώνοντας τον θερμοστάτη στην κρεβατοκάμαρα σου, μπορείς να ενισχύσεις την προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, οι συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν σε ένα δωμάτιο με 19 βαθμούς Κελσίου έκαψαν 7% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου τους σε σχέση με όσους κοιμόντουσαν σε ένα δωμάτιο με 23 βαθμούς Κελσίου.

6. Φωτογραφίες φαγητών

Τι θα έλεγες το επόμενο #foodporn σου να είναι μπρόκολο; Κολλώντας στο ψυγείο σου φωτογραφίες φαγητών που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ρίχνοντας μια ματιά πριν τσιμπήσεις κάτι, έχεις περισσότερες πιθανότητες να φας κάτι πιο υγιεινό.

7. Η κατάσταση στο γραφείο σου

Όταν περνάς τον χρόνο σου σε ένα τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να φας ένα υγιεινό σνακ, υποστηρίζει μια έρευνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More