Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Παραδεισένιο νησί του Ειρηνικού ψάχνει για...κατοίκους


Στη μέση του Νότιου Ειρηνικού, υπάρχει ένα πολύ μικρό νησί που κατοικείται από Βρετανούς που ανακάλυψαν το νησί το 1789.

Πρόκειται για το Pitcairn Island στο οποίο στασίασαν, στο παρελθόν, Βρετανοί ναύτες και έγιναν οι πρώτοι κάτοικοι ενός άγνωστου παράδεισου.

Πλέον το νησί κατοικείται από 48 άτομα και οι κάτοικοι προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο. Σύμφωνα με το Business Insider, όσοι επιθυμούν να ζήσουν μόνιμα στη Pitcairn χωρίς να έχουν οικογενειακούς δεσμούς με το νησί, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο του νησιού και τον Διοικητή.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον Tony Probst, που έχει επισκεφθεί το νησί τέσσερις φορές, από το 2011, και οι κάτοικοι τον έχουν ονομάσει πρεσβευτή του νησιού.

Όπως αναφέρει ο φωτογράφος, υπάρχουν μόνο οκτώ παιδιά στο νησί και σε πέντε χρόνια το 80 % του πληθυσμού του νησιού θα είναι πάνω από 65, ενώ δυο έφηβοι θα φύγουν από το νησί για να πάνε γυμνάσιο στη Νέα Ζηλανδία.

Το νησί κήρυξε πτώχευση το 2004. Οι ντόπιοι βασίζονται στον τουρισμό, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι επισκέπτονται το Pitcairn. Ακόμα και το να ζεις σε έναν φυσικό παράδεισο, όπως αυτός, στοιχίζει ακριβά, αφού η ηλεκτρική ενέργεια και το Internet κοστίσει πάνω από $ 100/μήνα.

Ανεξάρτητα από το κόστος, πάντως, το νησί είναι μαγευτικό, αλλά και απίστευτα ασφαλές, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια τους ανοιχτά, γνωρίζοντας πως κανείς δεν θα τους βλάψει.
Οι κάτοικοι πεθαίνουν, κατά κύριο λόγο, από γηρατειά και δουλεύουν σε διάφορες θέσεις εργασίας παράλληλα, ενώ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και γιορτάζουν μαζί, όταν κάποιος κάτοικος έχει γενέθλια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More