Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τα «βασανιστήρια» και η «αφαίμαξη» που περνούν οι εκπαιδευόμενοι της Ryanair


Θέλετε να δουλέψετε για την Ryanair; Αν ναι τότε εκτός από την απαιτητική εκπαίδευση που καλείστε να περάσετε, πρέπει να πληρώσετε και περίπου 3.000 ευρώ.

Σε μία περίοδο μεγάλης ανεργίας, σαν αυτή που διανύει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή με τους δείκτες να αγγίζουν το 30% και παραπάνω από την μισή νεολαία δεν εργάζεται, η είδηση ότι μία αεροπορική εταιρεία έρχεται να προσφέρει θέσεις εργασίας κάνει πολλούς να ελπίζουν. Εκτός όμως από τις θέσεις εργασίας και όλα αυτά τα καλά, υπάρχουν και κάποια ψηλά γράμματα που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι για να μην βρεθούν και φεσωμένοι στο τέλος.

Επίσης έχει ήδη ξεκαθαριστεί ότι θα προσληφθούν 2.800 άτομα αλλά όχι άμεσα καθώς η Ryanair διευκρίνισε ότι θα περιμένει να έχει κέρδη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα γίνει μία διήμερη αξιολόγηση πληρωμάτων καμπίνας στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Φεβρουαρίου και στις 25 Μαρτίου η Crewlink θα αναλάβει εκ μέρους της Ryanair να αξιολογήσει και να εκπαιδεύσει τους υποψήφιους ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία πρόσληψης άγνωστου αριθμού υπαλλήλων.

Αφού οι υποψήφιοι θα δώσουν την συνέντευξη, όσοι επιλεγούν θα περάσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Γερμανία το οποίο διαρκεί έξι εβδομάδες και είναι υπό την αιγίδα της Crewlink.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο υποψήφιος εφόσον επιλεγεί πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ για την εγγραφή του στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και 700 ευρώ για διαμονή στα καταλύματα της Γερμανίας. Αν ο υποψήφιος αποτύχει τότε του επιστρέφονται τα 500 ευρώ της εγγραφής αλλά δεν διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα της Crewlink αν θα επιστραφούν και τα 700 της διαμονής.

Εκτός από τα παραπάνω, ο υποψήφιος πρέπει να πληρώσει και για τα προγράμματα εκπαίδευσης ενώ το ποσό ξεκινάει από 1.749 ευρώ και φθάνει στα 2.349 ευρώ. Ο υποψήφιος θα πληρώσει το πρώτο ποσό αν καταβάλλει τα χρήματα από την αρχή της εκπαίδευσης και σε περίπτωση που δεν έχει, μπορεί να πληρώσει σε δόσεις καθώς θα κατακρατούνται από το μισθό του κάθε μήνα χρήματα μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται για πόσο χρονικό διάστημα θα πληρώνονται οι δόσεις. Αν τελικά ο υποψήφιος δεν προσληφθεί τότε η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα του επιστρέψει τα χρήματα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όσοι τελικά πάνε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα μείνουν στις εγκαταστάσεις της Crewlink που βρίσκονται στην κωμόπολη Χάχν της Γερμανίας. Τα 700 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι υποψήφιοι αφορούν δίκλινα δωμάτια σε ένα κτήριο που μοιάζει με κοιτώνα. Επίσης υπάρχει καφέ και εστιατόριο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βγει κανείς από τον χώρο για τις δύο εβδομάδες που διαρκεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι γράφουν συνεχώς γραπτά τεστ στα οποία απαιτείται η βαθμολογία να είναι γύρω στο 90% για να συνεχίσουν την εκπαίδευση.

Όσοι προσληφθούν αρχίζουν να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα ενώ η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο μισθός θα είναι «ανταγωνιστικός σε σχέση με τα ισχύοντα στη χώρα που θα εργάζεται», χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς το πόσα χρήματα θα πάρει. Επίσης παρέχεται ένα επίδομα 1.200 ευρώ που θα καταβάλλεται σταδιακά τους πρώτους έξι μήνες για έξοδα όπως στολές και ειδικές κάρτες πρόσβασης.


Πηγή: Πρώτο θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More