Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Προετοιμάζουν "λουκέτο" στα σχολεία του Δήμου Πύργου


Με απόφαση Δημάρχου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και να πληρωθούν οι καθαρίστριες. Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων, γονείς, εκπαιδευτικοί και Δήμος.

Η επτάμηνη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στις καθαρίστριες των σχολείων οι οποίες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα τους, οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, τη δημοτική αρχή Πύργου στην απόφαση να βάλει «λουκέτο» στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου!

Αυτό εξετάστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια και νέας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο, μεταξύ του Δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου και των καθαριστριών, στην οποία συμμετείχαν, εκφράζοντας την στήριξη τους, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και Διευθυντές σχολείων του Δήμου.

Με τα σχολεία του δήμου, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, να έχουν μείνει ακαθάριστα από την περασμένη εβδομάδα λόγω της απεργίας που ξεκίνησαν οι συμβασιούχες καθαρίστριες, η κατάσταση ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται αφόρητη για εκατοντάδες μαθητές.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και με το δεδομένο ότι όσες κινήσεις έγιναν προς το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας – που είναι και αρμόδιο για την πληρωμή τους- και το Υπουργείο Παιδείας, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, ως μέτρο πίεσης προκρίνεται από όλους (εργαζόμενες, γονείς, εκπαιδευτικούς και δήμο) το κλείσιμο των σχολικών μονάδων με απόφαση της δημοτικής αρχής.
Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα αφού προηγηθεί η εξέταση από πλευράς Δήμου και των νομικών ενεργειών που μπορούν ενδεχόμενα να ξεκινήσουν με την κατάθεση ακόμα και μηνυτήριας αναφοράς κατά του δημοσίου, με το σκεπτικό ότι κινδυνεύει η υγεία των μαθητών.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο»

Ο Δήμαρχος Πύργου, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του για την αδιαφορία που έχει επιδείξει, απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα το Υπουργείο Παιδείας και δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου οι σχολικές καθαρίστριες να πληρωθούν.

«Το θέμα της πληρωμής των σχολικών καθαριστριών που καθαρίζουν τα σχολεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έχει φτάσει στο πιο ακραίο σημείο. Πάνω από εφτά μήνες, οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες και είναι απλήρωτες για λόγους γραφειοκρατίας και μόνο. Είναι κάτι απαράδεκτο που κανένας λογικός άνθρωπος και που βέβαια κανένας λογικός Δήμαρχος δεν μπορεί να ανεχτεί. Έχω πάρει απόφαση να φτάσω μέχρι και το κλείσιμο των σχολείων προκειμένου να πιέσουμε τους αρμόδιους να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό και πάρα πολύ σκληρό.

Αυτή τη στιγμή συζητούμε με την α/θμια και β/θμια εκπαίδευση, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς  και τις εργαζόμενες για τις επόμενες δράσεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να λύσουν το θέμα. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις μας θα φτάσουν στο πιο υψηλό τους σημείο και θα έχουν αποτέλεσμα» είπε ενώ πρόσθεσε ότι όλους αυτούς τους μήνες, καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει και πως η μόνη διαβεβαίωση που επί μήνες λαμβάνουν είναι ότι σε δέκα μέρες θα πληρωθούν χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει. Την ίδια διαβεβαίωση, ότι τις επόμενες δέκα μέρες θα γίνει η καταβολή των μισθών, είχαν και την Κυριακή.


Πηγή: Ilialive.gr, Πρωινή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More