Τα ώριμα μάνγκο έχουν σχήμα οβάλ και χρώμα κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο έως έντονο κόκκινο και το πράσινο συνήθως δείχνει ότι ο μάνγκο δεν έχει ωριμάσει, αλλά αυτό εξαρτάται από την ποικιλία. Στο κέντρο του καρπού υπάρχει ένας επίπεδος, επιμήκης σπόρος, αρκετά μεγάλος με ινώδη επιφάνεια.
Η σάρκα του μάνγκο όταν είναι ώριμη είναι γλυκιά, μαλακή, ζουμερή με μοναδική γεύση και άρωμα και γι’ αυτό το αποκαλούν και «βασιλικό φρούτο». Αν δεν είναι τελείως ώριμο όταν το αγοράζουμε, μπορούμε να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσει και όχι στο ψυγείο.
Μάνγκο εισάγουμε όλο το χρόνο από τη Βραζιλία, το Ισραήλ και τη Νότια Αφρική. Τα βραζιλιάνικα έχουν πολλές ίνες, ενώ τα ισραηλινά θεωρούνται καλύτερης ποιότητας.
Τα μάνγκο καταναλώνονται κυρίως νωπά, όμως ακόμη χρησιμοποιούνται ευρέως για την παραγωγή υγρών ή σε σκόνη χυμών, παγωτών, σε σαλάτες, φαγητά, μπαχαρικά κ.α.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου