Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πασχαλινές λαμπάδες: 10 ιδέες που αξίζουν


Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε, τα βαφτιστήρια περιμένουν ήδη με ανοιχτά χέρια της λαμπάδες τους, και εσείς, αν δεν έχετε προλάβει ακόμη να αγοράσετε την λαμπάδα με κάποιον διάσημο ήρωα των comics ή μια πολυδιαφημισμένη κούκλα, προλαβαίνετε να προχωρήσετε σε… αλλαγή πλεύσης.

Αυτή τη χρονιά, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποια από τις «φιλανθρωπικές» λαμπάδες που πωλούν σε πολύ καλές τιμές – και με πολύ καλό σκοπό, που συνάδει άλλωστε με το νόημα του Πάσχα – οι παρακάτω οργανώσεις, ή και να τις φτιάξετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και πολύ μεράκι, με οδηγό τα Do it yourself video που έχουμε συγκεντρώσει.

Αγοράστε λαμπάδες… για καλό σκοπό 

                                                       *Ανάσταση… με την ActionAid
 Τέσσερα απλά αλλά πολύ όμορφα σχέδια λαμπάδων με χειροποίητα διακοσμητικά μας περιμένουν στο e-shop της οργάνωσης που έχει βάλει στόχο να καταπολεμήσει την φτώχια στις περιοχές του πλανήτη που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Λαμπάδα-γατούλα με σελιδοδείκτη, λαμπάδα με φύλλο ελιάς ή με έναν χαριτωμένο χαρταετό και η δική μας αγαπημένη, αυτή με το ψαράκι και τα ελληνικά χρώματα στοιχίζουν 16€ η καθεμία – σημειώστε ότι πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε και το πρώτο φυσικό κατάστημα της οργάνωσης στην Αθήνα (Βεΐκου 2, Κουκάκι), όπου θα βρείτε ακόμη περισσότερα πασχαλινά δωράκια.

*Με την φλόγα… του Δήμου Πειραιά

 Πασχαλιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια σας, χαριτωμένες λαμπάδες, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα θα βρείτε στο πασχαλιάτικο παζάρι που φιλοξενείται στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμαδών 11, τηλ.: 210 4101930) έως τις 17 Απριλίου, καθημερινά 10.00 το πρωί με 20.00 το απόγευμα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

*Λαμπρή με τον Αρκτούρο  

Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για να δημιουργήσει όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, ο Αρκτούρος αποδεικνύει την αγάπη του για την άγρια φύση της Ελλάδας και καλεί και εσάς να κάνετε το ίδιο, επιλέγοντας για τα παιδιά ή τα βαφτιστήρια σας μία από τις αρωματικές λαμπάδες με κονκάρδα ή με ορειβατικό κορδόνι σε ανοιξιάτικα χρώματα (6,50€) ή την ακόμη πιο οικονομική επιλογή της χρωματιστής λαμπάδας με μεταλλικό αρκουδάκι (5€).


                                                      *Πάσχα με την Unicef  

Λιλά λεπτή λαμπάδα στολισμένη με μενταγιόν μεταλλική καρδιά ή ροζ λαμπάδα με μπαλαρίνα και υπέροχες κορδέλες για τα κορίτσια, αρωματική λαμπάδα σε χρώμα του γραφίτη, με σαγρέ υφή, εφημερίδα, σπάγκο και μεταλλικό καραβάκι για τα αγόρια (13,50-18,50€), αλλά και απλές, λεπτές λαμπάδες με διακριτικά σχέδια ή ανάγλυφους σχηματισμούς για μεγαλύτερα παιδιά (από 4€) θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Unicef για να στηρίξετε έτσι εμπράκτως τα παιδιά που προστατεύει ο οργανισμός.

*Γιορτάστε με τα Παιδικά χωριά SOS 

 Λαμπάδες με μεταλλικά καραβάκια, ανθισμένα μπουκέτα, ζωγραφιστές λεπτομέρειες, «θαλασσινές» εκδοχές διακοσμητικών και άλλες όμορφες ιδέες θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Τα 10€ σας (τόσο στοιχίζει κάθε λαμπάδα) θα στηρίξουν το έργο των Παιδικών Χωριών, που δεν είναι άλλο από την δημιουργία ουσιαστικής οικογένειας και κλίματος αγάπης και φροντίδας για τα παιδιά που στερούνται όλα τα παραπάνω.

Φτιάξτε λαμπάδες με τα χεράκια σας


*Πρωτότυπες λαμπάδες με διακοσμητικά ή κολλάζ



Παρακολουθήστε την εκπρόσωπο του εργαστηρίου «Με τα δυο μου τα χεράκια» να δείχνει μπροστά στην κάμερα του Mama365.gr πώς να φτιάχνετε ωραιότατες λαμπάδες με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

*Η χαρά της δημιουργίας 


Αυτοκόλλητα, πινέλα, σχοινάκι, κορδελίτσες και διακοσμητικά βρίσκουν τον δρόμο τους προς τις do it yourself λαμπάδες μας, μέσα από τις αναλυτικές οδηγίες στο video της «Χαράς της Δημιουργίας».

*Εντυπωσιακές χειροποίητες λαμπάδες



Όμορφα μπουκέτα από ανθάκια, παιχνιδάκια, σπάγκοι και κορδέλες «δένουν» σε εντυπωσιακά αποτελέσματα, που με εύκολο τρόπο «κλειδώνουν» πάνω στην πιο απλή λαμπάδα και την μεταμορφώνουν σε μία σύνθεση που κάθε παιδί θα ήθελε να κρατά το βράδυ της Ανάστασης.

*Οι λαμπάδες της… ανακύκλωσης



Τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσετε παλιά παιχνίδια ή διακοσμητικά από μπομπονιέρες που έχετε συγκεντρώσει στο σπίτι; Προσθέστε κορδέλες, τούλι, γούρια, αποξηραμένα λουλούδια και δείτε πώς μπορεί από ένα κλασικό λευκό κεράκι να προκύψει μία χαριτωμένη λαμπάδα.

*Γρήγορες λαμπάδες για αγόρια και κορίτσια 



Δείτε πώς μπορείτε σε χρόνο ρεκόρ και με ελάχιστο ύφασμα ή άλλο υλικό να φτιάξετε λαμπάδες για τα παιδιά ή τα βαφτιστήρια σας – δική μας αγαπημένη, η κόκκινη λαμπάδα που μοιάζει με… pin up πουά φόρεμα, στο τέλος του video.

Πηγή: in 2 life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More