Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Γιατί ο Κασιδιάρης δεν θέλει την «επιστροφή» Μιχαλολιάκου;


Συζητήσεις έχει προκαλέσει στη Βουλή η απόφαση του εκπροσώπου της Χ.Α. να χαρακτηρίσει παράνομη και αντισυνταγματική τη διαδικασία άρσης ασυλίας του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κος Ηλίας Κασιδιάρης στοιχειοθέτησε την επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο, μέσα στο οποίο το Κοινοβούλιο όφειλε να ολοκληρώσει την διαδικασία και πως τώρα πια -σύμφωνα με συνταγματολόγους που επικαλέστηκε- είναι παράνομη η εμφάνιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.

Ουσιαστικά δηλαδή, επεχείρησε -όπως κάποιοι εκτίμησαν- να «φρενάρει» την επιστροφή του αρχηγού της ΧΑ στην Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κασιδιάρης μάλιστα επισήμανε ότι η Βουλή θα μπορούσε να καλέσει τον γενικό γραμματέα του κόμματος πριν τις εκλογές αλλά όπως είπε δεν το έπραξε γιατί έτσι, με όσα θα ακούγονταν, θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας πως δεν υπολογίζεται το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων κατά τις οποίες η Βουλή έμεινε κλειστή για την διεξαγωγή των εκλογών.

Έπειτα από αυτά, την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση και η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας των τριών προαναφερόμενων βουλευτών και μάλιστα… παρουσία τους, εάν βέβαια λάβει μια τέτοια απόφαση ο εισαγγελέας φυλακών.





Πηγή: paraskhnio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More