Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Στο έλεος των τραμπούκων βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια με χθες να έχουμε άλλο ένα περιστατικό όπου κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών εξωπανεπιστημιακοί εισέβαλαν στο κτήριο σε ΕΜΠ και πρώην ΑΣΟΕΕ και έκαψαν τις κάλπες.


Έσκισαν αφίσες, έσπασαν προεκλογικά τραπεζάκια, χτύπησαν στο κεφάλι έναν καθηγητή, που λιποθύμησε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και κλώτσησαν έναν άλλο. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ένας πανεπιστημιακός τράβηξε την κουκούλα ενός εισβολέα και αποκαλύφθηκε το πρόσωπο ενός 20χρονου. Ανάλογα γεγονότα διαδραματίστηκαν στο γειτονικό ΟΠΑ. Εισέβαλαν κάποιοι με κράνη και κουκούλες και προκάλεσαν ζημιές στα τραπεζάκια των παρατάξεων, ενώ πήραν μία κάλπη και την έκαψαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θεωρώντας τη διαδικασία άκυρη. Είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ.

Τα γεγονότα καταδεικνύουν την ανάγκη φύλαξης των πανεπιστημίων. Βεβαίως, η φύλαξη των χώρων των ΑΕΙ έχει περιοριστεί ή και καταργηθεί από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κλάδος διοικητικών υπαλλήλων έχει καταργηθεί λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας. Όμως, οι φύλακες-διοικητικοί υπάλληλοι δεν αρκούν, καθώς λειτουργούν ως θυρωροί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More