Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αυτούς επέλεξε ο Σάντος! (VIDEO)


Τους εκλεκτούς του για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μόρας, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ταχτσίδης, Κονε, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.

Οι παίκτες που κόπηκαν από την προεπιλογή: Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Φορτούνης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καρέλης και Αθανασιάδης.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόνισε πως επέλεξε εκείνους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να εφαρμόσουν το αγωνιστικό πλάνο του και επισήμανε πως η 23μελής αποστολής χαρακτηρίζεται από ομοιογένεια και ισορροπία.

Ο Σάντος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συμπεριέλαβε τον Κώστα Μήτρογλου παρά την αγωνιστική απραξία του επιθετικού της Φούλαμ λέγοντας πως στο τελευταίο ματς που τον είδε με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου, όπου αγωνίστηκε για 30 λεπτά, αποφάσισε πως μπορεί να βοηθήσει την Εθνική. Όσον αφορά στον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος απουσιάζει από την αποστολή, ο Πορτογάλος τόνισε πως περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου να δει την αγωνιστική κατάσταση κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Τέλος, αναφορικά με τους τρεις τερματοφύλακες που συμμετέχουν στην αποστολή (Καρνέζης, Καπίνο, Γλύκος) ο Σάντος είπε ότι η επιλογή του ήταν πιο εύκολη από αυτή που είχε κάνει το 2012 καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει.

Οι δηλώσεις του Σάντος:

Για την αγωνιστική απραξία του Μήτρογλου: «Το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν οι παίκτες που διάλεξα να με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια τόσο στον τεχνικό τομέα όσο και στη φυσική κατάσταση. Παρατηρήσαμε το τελευταίο ματς του Μήτρογολου με τη Φούλαμ όπου αγωνίστηκε 30 λεπτά κι έκρινα πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Το έχω πει πολλές φορές. Αυτές οι κλήσεις δεν γίνονται για εμένα αλλά για την εθνική ομάδα. Και στο μυαλό μου αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι κατάλληλοι για να εφαρμόσουν το πλάνο που έχω στο μυαλό μου».

Για την κλήση του Μόρα: «Είναι ένας παίκτης που επιστρέφει στην Εθνική μετά από τρία χρόνια. Έχει κάνει πολύ καλή σεζόν με την ομάδα του και φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρεί τις προϋποθέσεις που έχω θέσει και γι' αυτό βρίσκεται στην αποστολή».

Για το αν είχε αποφασίσει εδώ και καιρό τις κλήσεις του: «Μέχρι πριν από 3-4 εβδομάδες δεν ήμουν 100% σίγουρος για κάποιες περιπτώσεις όπως ήταν του Μήτρογλου και δεν ήξερα σε τι κατάσταση. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις παικτών που ήθελαν να τους δω να αγωνίζονται αλλά αυτό δεν έγινε γιατί δεν αγωνίστηκαν στις ομάδες του κι έτσι δεν είναι στην αποστολή. Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την προεπιλογή είχα αποφασίσει το ποιους θα καλέσω». Προτίμησα να επιλέξω την ομάδα έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία σε όλους τους τομείς με παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και σε άλλες θέσεις αν χρειαστεί».

Για την επιλογή των τερματοφυλάκων και αν αυτή ήταν εύκολη: «Γενικότερα αυτό το θέμα είναι πιο σύνθετο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει μια σχετική γνωριμία με την ομάδα και θα πρέπει να έχει μια σχέση με τους αμυντικούς. Και αυτή τη στιγμή έχουμε τους τρεις που πληρούν αυτά τα κριτήρια οπότε η επιλογή αυτών των τερματοφυλάκων ήταν πιο εύκολη συγκριτικά με την επιλογή που έκανα το 2012».

«Νιώθω απόλυτα ασφάλεια και με τους 23. Πόσο μάλλον για τη μεσαία γραμμή που ο Ταχτσίδης που έχει χαρακτηριστικά που δυσκολεύεσαι να τα βρεις. Ο Σάμαρης μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες θέσεις. Θα νιώσω και απόλυτη ασφάλεια αν προκύψει και κάποιος τραυματισμός και χρειαστεί να αντικαταστήσω κάποιον από τους υπόλοιπους της 30άδας».Θέλω να ξεκαθαρίσω πως μου κοστίζει πως άφησα εκτός αυτούς που συμμετείχαν στα προκριματικά όπως πχ ο Φορτούνης και ο Νίνης . Για τον Σιόβα θέλω να πω πως μου κόστισε το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην αποστολή καθώς ταλαιπωρείται από αυτόν τον τραυματισμό».

Για την Ιαπωνία: «Μπαίνουμε στην προετοιμασία μας για το Μουντιάλ εκεί όπου θα είμαστε σε έναν ισορροπημένο όμιλο με τρεις πολύ δυνατές ομάδες. Έχω δεν αρκετά ματς των αντιπάλων μας και θέλω να πω για την Ιαπωνία πως είναι ομάδα με τα όλα της».

«Είναι σημαντικό το ότι έχω παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε αρκετές θέσεις. Το 2012 είχαμε πάρει 4 στόπερ όμως δεξί μπακ είχαμε πάρει μόνο τον Τοροσίδη. Σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε και τον Βύντρα έχοντας στο μυαλό μου πως και αυτός και ο Κατσουράνης μπορούν να αγωνιστούν και ως στόπερ. Ενισχύεται η ομοιογένεια και έχουμε πολλές επιλογές για όλες τις θέσεις.Για εμένα η Εθνική είναι πάνω από ονόματα, πάνω από παίκτες και πάνω από προπονητές».

Για τον Σιόβα: «Περίμενα 3 εβδομάδες για να αγωνιστεί και να τον δω. Περίμενα να αγωνιστεί έστω στα φιλικά του Ολυμπιακού με Λεβαδειακό και Πανιώνιο όμως δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τον δω. Αν τον είχα δει έστω στα φιλικά τότε θα τον καλούσα. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου πως έκανα ότι ήταν δυνατό για να μπορέσω να τον δω σε δράση».

«Σήμερα το απόγευμα ξεκινάμε προπονήσεις όπου θα συμμετάσχουν 7 ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι δύο της Φούλαμ και ο Σαμαράς. Το ίδιο θα γίνει και την Τρίτη. Μετά θα μαζευτούμε την Πέμπτη το πρωί για να κάνουμε τις ιατρικές εξετάσεις. Και εν συνεχεία θα αρχίσουμε να βάζουμε τους παίκτες για τα καλά στο κλίμα. Θα έχουμε φυσικά από κοντά εκείνους τους παίκτες που είναι πιο επιβαρημένοι».







Πηγή: Pamesports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More