Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η 14χρονη Ελληνίδα μαθήτρια δύο φορές νικήτρια στη NASA


Δεν είναι παρά μόνο 14 χρονών και όμως ήδη έχει κερδίσει δύο φορές τον διαγωνισμό της ΝΑΣΑ και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, «Cassini Scientist for a Day».

Ο λόγος για την Άννα Ζαρωτιάδου από την Κατερίνη που είναι ένα από τα 90 χαρισματικά παιδιά του Κέντρου Χαρισματικών - Ταλαντούχων Παιδιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Μιλάει τρεις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά) και είναι άριστη μαθήτρια.

Η ίδια δεν θεωρεί τον εαυτό της ξεχωριστό ενώ πηγή έμπνευσης αποτελούν οι γονείς της αφού από μικρή της δίνουν ερεθίσματα που δεν έπαιρνε από το σχολείο. Μόλις από την β' δημοτικού εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την αστροφυσική και τα μαθηματικά, γεγονός που την ώθησε να λαμβάνει μέρος για αρκετά χρόνια σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Η Άννα έμαθε τυχαία για το Κέντρο Χαρισματικών Παιδιών από μια θεία της η οποία έμενε χρόνια στην Αμερική και η οικογένειά της την ενθάρρυνε να δοκιμάσει. Ο κύριος λόγος για να συμμετάσχει ήταν για να διευρύνει τους ορίζοντες της αλλά και να μάθει καινούργια πράγματα.

Δεν έχει αποφασίσει ωστόσο ακόμα τι θα σπουδάσει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγει στο εξωτερικό για να ανοίξει όσους περισσότερους δρόμους μπορεί. Εκτός από τα μαθηματικά και την αστροφυσική αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της είναι οι φίλες της, οι βόλτες , ο χορός και η κιθάρα της.




Πηγή: Briefing News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More