Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η μις Ευρώπη, που ήθελε μόνο να παντρευτεί και να γίνει νοικοκυρά


Μις Ευρώπη: «Δεν θέλω να παίξω στον κινηματογράφο, ούτε στην τηλεόραση. Θέλω να παντρευτώ. Είναι το μόνο μου όνειρο».

Τη δήλωση αυτή έκανε η Μις Ιταλία, Άννα Ρανάλι, αμέσως μετά τη στέψη της σαν Μις Ευρώπη το 1960.

Κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα στις 18 ομορφότερες της Ευρώπης. Κατέκτησε τον τίτλο της «Μις Ευρώπη» παμψηφεί. Φωτογραφήθηκε για τα εξώφυλλα πολλών ευρωπαϊκών περιοδικών. Κι όμως, αμέσως μετά τη στέψη της, η πανέμορφη Άννα δήλωσε ότι μοναδικό της όνειρο είναι να παντρευτεί.


Η Μις Ευρώπη παριστάνει ότι καπνίζει ναργιλέ σε ένα καφενείο της Βυρηττού, όπου έγινε ο διαγωνισμός ομορφιάς.

Η δήλωσή της σόκαρε τη σόουμπιζ της εποχής και εκνεύρισε τη Μις Ολλανδία, που ήταν το μεγάλο φαβορί. Η Μις Ολλανδία πίστευε ότι θα κέρδιζε τον διαγωνισμό και το όνομά της θα αποκτούσε μεγάλη δημοσιότητα. Τελικά όχι μόνο δεν εξελέγη, αλλά άκουσε τη βασίλισσα της ομορφιάς να σνομπάρει, όλα όσα εκείνη ονειρευόταν, γεγονός που την έκανε έξαλλη.

Την εποχή εκείνη ο γάμος για τις γυναίκες ήταν κάτι αυτονόητο, εφόσον όμως ήταν ηθικές και αυστηρών αρχών.

Οι περισσότερες κοπέλες δεν εργάζονταν και μόνη καριέρα που έκαναν ήταν ως  σύζυγοι και μητέρες. Εκείνες που επέλεγαν να ακολουθήσουν το δρόμο της σόουμπιζ, έθεταν αυτόματα την ηθική τους υπό αμφισβήτηση και έπαυαν να είναι περιζήτητες νύφες.

Μάλλον κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό της η Ιταλίδα καλλονή και για να προλάβει να σώσει τη φήμη της, έκανε την εν λόγω δήλωση. Τότε ίσως να θεωρήθηκε αχάριστη, που απαρνήθηκε μια καριέρα στον χώρο του θεάματος. Αν έκανε τη δήλωση αυτή σήμερα, θα θεωρούνταν τουλάχιστον γραφική.


Για να αποδείξει ότι είναι ένα απλό κορίτσι και όχι κάποια βεντέτα της εποχής, η Άννα φωτογραφήθηκε να αγοράζει καλαμπόκι από πλανόδιο μικροπωλητή.

Δυστυχώς τα ίχνη της χάθηκαν σύντομα και τόσα χρόνια μετά δεν ξέρουμε αν έκανε την οικογένεια που ονειρευόταν. Γιατί γαμπρό είναι σίγουρο ότι βρήκε!






Πηγή: Μηχανή του Χρόνου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More