Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Προβλέψεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

Οι επιρροή του Άρη συνεχίζεται και σε αυτό το μήνα. Οι ευκαιρίες μπορεί να έρχονται από το εξωτερικό, ή το ίδιο το εξωτερικό- σπουδές, συνεργασίες, ταξίδια, επαφές-προσφέρεται ως δυνατότητα. Πρόκειται για μια εποχή οξυμένης αντίληψης, διαύγειας και ακονισμένης λογικής. Μπορείς να ποντάρεις στο άλογο που θέλεις και να το δεις να τερματίζει πρώτο. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι άσχημα για οποιοδήποτε λόγο να θυμάσαι ότι τίποτα άσχημο δεν πρόκειται να σου συμβεί- τίποτα εν πάση περιπτώσει που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ή να λύσεις. Υπάρχει κάποιος/α που ενδιαφέρεται για σένα; Υπάρχει στ αλήθεια κάποιος/α που σε αγαπάει; ΝΑΙ. Χωρίς συζήτηση. Κι αν δεν υπάρχει μέχρι τώρα μπορεί να υπάρξει από δω και πέρα. Ωστόσο μην υποτιμάς καθόλου την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου (8/10): σχέσεις, επαγγελματικό μέλλον, στόχοι μπαίνουν στο στόχαστρο. Υπάρχει δημιουργικότητα, έμπνευση και θάρρος, ΟΙ οιωνοί είναι καλοί, αλλά η παρόρμηση της στιγμής μπορεί να γίνει καταστροφική αν δεν σκεφτείς τις συνέπειές της.

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μάιου)

Μπορεί να σου έρθει ένα αναπάντεχο μπόνους, ή μια οικονομική βοήθεια στη μέση του πουθενά, μπορεί να βρεις χρηματοδότες για την εξαιρετική ιδέα που έχεις, ή να βρεις συνεταίρους για να ξεκινήσετε κάτι από κοινού. Μπορείς να διευθετήσεις τα δάνειά σου ευκολότερα με τράπεζες και εφορία. Και αντιστοίχως μπορεί να σκάσουν δάνεια, λογαριασμοί, ή οικονομικές υποχρεώσεις πιέζοντάς σε έντονα. Η έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό (24/10) αφορά άμεσα τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν- συντροφικές κυρίως. Μπορεί να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος/η στη συντροφική σχέση, ή να στραβώσεις γιατί δεν ικανοποιείται καμιά σου επιθυμία, ή να διψάς για αισθήματα και να μένεις διψασμένος. Θέλεις δέσμευση και συναισθηματική ζωντάνια, ή αναρωτιέσαι που πήγε η ένταση και ο ενθουσιασμός; Όπως και να δεις το θέμα των σχέσεων θα πρέπει να αποφασίσεις αν η σχέση σου επιδέχεται ρεκτιφιέ και επιδιορθώσεις. Εννοείται ότι στα προβλήματα που πιθανόν υπάρχουν έχεις συνεισφέρει κι εσύ κατά το ήμιση τουλαχιστον. Ωστόσο η Αφροδίτη στον Σκορπιό από 23/10 δείχνει ότι υπάρχει ακόμα φωτιά. Ή ότι κάτι κινείται αν μόνος/η ψάχνεις.

Δίδυμοι(21 Μαΐου-21 Ιουνίου)

Ότι περικλείει τον τομέα Σχέσεις βρίσκεται στο κέντρο της ζωής σου κι αυτό το μήνα. Ποιες σχέσεις; Η συντροφική/ ερωτική σχέση κατά κύριο λόγο αποτελεί ΘΕΜΑ, και διευρύνοντας και οι επαγγελματικές σχέσεις μπορεί να είναι πεδίο ανησυχίας ή διαφωνιών. Δεν πρέπει να φοβάσαι τις σκηνές σε σχέσεις που έχουν αποδείξει την αντοχή τους, αλλά πρέπει να τις φοβάσαι όταν είναι ετοιμόρροπες ή προβληματικές. Τις σιωπές και τους μονολόγους (είτε προς εσένα είτε από σένα) να φοβάσαι που δείχνουν καλυμμένη επιθετικότητα. Είναι επίσης από τις εποχές που πιθανόν και το εργασιακό περιβάλλον να δείξει μια ανεπιθύμητη πλευρά που σε βάζει σε σκέψεις για το μέλλον: ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επαγγελματικές εναλλακτικές; Κι ενώ στις διαπροσωπικές σχέσεις φαίνεται ότι υπάρχουν κύματα που αντιμετωπίζεις, υπάρχει ταυτόχρονα και έντονη η επιθυμία και διάθεση για εξόδους με φίλους, για νυχτοπερπατήματα, για επιχειρήσεις γοητείας- να γοητεύσεις και να γοητευτείς- για σεξουαλική κραιπάλη και για χαλαρότητα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ισορροπήσεις τις συγκρούσεις με τη χαρά της ζωής και τα ξενύχτια με τις δεσμεύσεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

Το σώμα σου, η υγεία σου, η δουλειά σου - αυτό είναι το τρίπτυχο της προσοχής. Όπως και η επαγγελματική σου πορεία είναι ζήτημα με την έκλειψη Σελήνης στον Κριό, στις 8/10 Μπορεί να εργάζεσαι εντατικά, ή να ψάχνεσαι εργασιακά, ή προσπαθείς να ανανεωθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας, να εξελίσσεσαι, ή να αντιμετωπίζεις προβλήματα και δίπλα σε αυτά να τρέχεις να προλάβεις χίλιες δύο καθημερινές εκκρεμότητες, ή υποχρεώσεις: από τον οδοντίατρο, στο σέρβις του αυτοκινήτου και από την ουρά στην τράπεζα στο εμβόλιο του σκύλου και ταυτόχρονα να σε αγγαρεύουν ή να ζητάνε τη βοήθειά σου συνάδελφοι και δικοί σου άνθρωποι. Ουφ… Το σώμα σου γίνεται το βαρόμετρο της διάθεσής σου και των ψυχολογικών διακυμάνσεων σου οπότε φρόντισέ το, γύμνασέ το, δώσε του καλή τροφή και φρόντιζε να αποφορτίζεσαι με όποιους τρόπους θεωρείς ότι σε ηρεμούν και σε χαλαρώνουν. Κι επειδή οι σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία για σένα θυμήσου ότι μετά τις 23 του μήνα η Αφροδίτη περνάει στον Σκορπιό- που σημαίνει ότι η ερωτική ζωή αναθερμαίνεται και στις 26 ο Άρης περνάει στον Αιγόκερω οπότε οι σημαντικές σου σχέσεις- συντροφικές και επαγγελματικές- αρχίζουν να ανεβάζουν στροφές είτε για να απογειωθείς είτε για να ζαλιστείς.

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)

Για άλλο ένα μήνα το σύμπαν προσπαθεί να σε αποσπάσει από οτιδήποτε σκοτεινό, δυσάρεστο και αγχωτικό. Έχεις ζοριστεί πάααρα πολύ τα τελευταία δυόμιση σχεδόν χρόνια- κατέρρευσες συναισθηματικά, κατάφερες να επιβιώσεις επαγγελματικά μέσα από αγώνα, χτύπησες το κεφάλι σου στον τοίχο κάθε πιθανής και απίθανης αντιξοόητας, χώρισες, δεσμεύτηκες, αποθαρρύνθηκες, ξανασηκώθηκες. Βεβαίως οι Λέοντες που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο έχουν πάρει τώρα τη σκυτάλη της δύσκολης ενηλικίωσης- σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. Και να σου πάλι μια έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό (24/10) που αφορά τους γεννημένους στις πρώτες μέρες του ζωδίου από τους οποίους πέρασε ο Κρόνος και ουσιαστικά ολοκληρώνει την νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο. Όλοι ωστόσο οι Λέοντες αξίζουν μια ανάπαυλα και τους δίνεται: και η χαρά, και ένας έρωτα που δεν θα σε χτικιάσει, και η έξαψη του σεξ, και η φωτιά της δημιουργίας και το έξω. Έχεις τόση ανάγκη να μηδενίσεις το κοντέρ, να ξαναρχίσεις, να κάνεις reboot.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Τοξότη- συνεχίζει δηλαδή να βρίσκεται στον Τοξότη μέχρι τις 26/10 το σπίτι και η οικογένεια, ή οι δικοί σου κοντινοί άνθρωποι αποτελούν θεωρητικά ένα ναρκοπέδιο χωρίς προειδοποιητικές πινακίδες. Εκεί που νομίζεις ότι περπατάς σε σταθερό έδαφος ξαφνικά παραπατάς- αυτό το παραπάτημα μπορεί να οφείλεται σε κάποιες ενδοοικογενειακές εντάσεις, είτε στην ανάγκη στήριξης κάποιου δικού σου, είτε πολύ απλά σε κάποια προβλήματα του ίδιου του σπιτιού, ή ακόμα και εξ αντανακλάσεως να σου φταίει η δουλειά και να ξεσπάς στο σπίτι, ή περισσότερο απλά να μην έχεις την ψυχολογική συμπαράσταση που θάθελες και να αισθάνεσαι ότι τρέχεις μόνος/η σου. Τα πράγματα καλυτερεύουν ουσιαστικά και αμέσως με το που ο Άρης θα περάσει στον Αιγόκερο οπότε οι αμφιβολίες και η αίσθηση ότι κάτι φταίει θα εξατμιστούν. Εν τω μεταξύ η Αφροδίτη στον Ζυγό (έξτρα έξοδα, επιθυμία για καλή ζωή, διάθεση για τεμπελιά, αυτοπεποίθηση, τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου επίσης δικά μου) κι ύστερα στον Σκορπιό (από 23/10) με έντονη κινητικότητα, ενδιαφέρον για σπουδές, μετακομίσεις, πιθανά ταξίδια, και κοινωνικότητα λειαίνουν τις παρενέργειες του Άρη.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)

Με την Αφροδίτη στον Ζυγό όλο σχεδόν το μήνα (μέχρι τις 23/10) σε συνδυασμό με την έκλειψη Σελήνης στον Κριό (8/10) στο νευραλγικό τομέα των Σχέσεων, μπορείς να ονειρεύεσαι τις Ωραίες Μέρες που θα έρθουν, ή να απολαμβάνεις κάποιες μέρες που έχουν κάτι από ότ,ι θέλεις, ή επιθυμείς, ή να τελειώνεις ότι σε δυσαρεστεί ερωτικά και επαγγελματικά. Είναι μια περίοδος που μπορεί να μη συγκλονίσει τον κόσμο σου, να μη φέρει τα πάνω κάτω (εκτός κι αν επηρεάζεσαι από Ουρανό ή Πλούτωνα), αλλά που μπορείς να βγεις στον πραγματικό κόσμο και να εκτεθείς συναισθηματικά και δημιουργικά παίζοντας ξανά το παιχνίδι των σχέσεων. Χρειάζεται να το εξελίξεις ωστόσο επιτρέποντας στον εαυτό σου να εμφανιστεί γυμνός με περισσότερους από ένα τρόπο. Αυτό είναι το ταλέντο και η κατάρα που διαθέτουν οι εραστές και οι καλλιτέχνες. Και εσύ ανήκεις και στις δύο κατηγορίες.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου) 

Φυσικά και σου αρέσουν τα χρήματα- όχι γιατί είσαι άπληστος ή φραγκοφονιάς, κάθε άλλο- αλλά γιατί σου προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια για να μπορείς απερίσπαστος/η να είσαι δημιουργικός/ ή ή ερωτευμένος/ ή ή και τα δύο. Ο Άρης στον Τοξότη μέχρι το τέλος σχεδόν του μήνα αποτελεί μια έντονη δοκιμασία αφού σε πιέζει μέσα από τη χρηματική διαρροή σε δάνεια και λογαριασμούς να αντιμετωπίσεις διαφορετικά τις οικονομικές σου δοσοληψίες- με δεύτερη δουλειά; Με υπερωρίες; Με επί πλέον προσόντα που θα αποκτήσεις με πρόσθετες γνώσεις; Το σημαντικό όμως αστρολογικό γεγονός είναι η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου, 24/10, που επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους των πρώτων ημερών αλλά ενδιαφέρει όλους τους Σκορπιούς: για να έρθει το καινούργιο χρειάζεται να αφήσεις πίσω το παλιό. Ο Σκορπιός περπατάει πάντα στην κόψη του ξυραφιού έχοντας συνείδηση των πειρασμών, του Φωτός και του Σκοταδιού, της ένωσης και του χωρισμού, της αγάπης και του φόβου. Η λέξη κλειδί του Σκορπιού είναι Μεταμόρφωση. Αυτή η έκλειψη φωτίζει τη δύναμη της Αγάπης, τη Δημιουργικότητα και το τέλος ενός κύκλου ζωής- προχωράς με όσους αγαπάς, αφήνεις πίσω όσους δεν έχουν θέση πια στη ζωή σου και ανανεώνεις τους παλιούς στόχους με καινούργιους.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Ο Άρης στο ζώδιό σου μέχρι τα τέλη σχεδόν Οκτωβρίου μαζί με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς (που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους του Νοεμβρίου δημιουργώντας τους ψευδαισθήσεις κι ύστερα διάψευση και ματαίωση) σε κάνει να αισθάνεσαι άλλοτε σα να είσαι παγιδευμένος/ η σε δίχτυα που σε ακινητοποιούν κι άλλοτε νιώθεις σαν παντοδύναμος Αμερικανός πρόεδρος με το δάκτυλο έτοιμο να πατήσει το κόκκινο κουμπί της πυρηνικής καταστροφής. Ως Τοξότης δεν είσαι γνωστός για την υπομονή ή την ψυχραιμία σου αλλά κι αυτό το μήνα χρειάζεται να επιστρατεύσεις και τα δύο ώστε να βγεις στο ξέφωτο που θέλεις. Υπάρχει δράση και εξελίξεις που μπορείς να στρέψεις στην κατεύθυνση που θέλεις και να έχεις ένα παραγωγικό για τα συμφέροντά σου μήνα. Αν καταφέρεις να τιθασεύσεις νεύρα και δίκαιο θυμό- που προκαλούνται από όσους μπαίνουν στο δρόμο σου, ή πάνε να σου βάλουν τρικλοποδιά ή δεν τους νοιάζουν οι στόχοι σου- τότε όλα θα πάνε καλά.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

Όταν ο Άρης περάσει στο ζώδιό σου στις 26/10 θα αισθανθείς ότι ξαναγυρίζει το αίμα στο πρόσωπό σου, ότι φεύγει ένα περίεργο σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου και μέσα από την ψυχή σου. Μέχρι τότε- και παρόλο που η λύση της απόδρασης, (να φύγεις κάπου χωρίς κινητά και ίντερνετ και υποχρεώσεις και ευθύνες), μοιάζει ιδανική, εν τούτοις the show must go on: κάποιος/α δεν σου κάθεται όπως θάθελες, κάτι τραβήγματα στη δουλειά σου χαλάνε το κέφι, κάποιος σου τη σπάει, η καθημερινότητα (εργασιακή και προσωπική) κυλάει με ρυθμούς χελώνας ή σε φέρνει αντιμέτωπο με σουρεαλιστικά συμβάντα, όλα είναι κάπως. Ταυτόχρονα ωστόσο η Αφροδίτη στον Ζυγό μέχρι τις 23/10 σε κάνει κοινωνικό/ η, σε γεμίζει με προσκλήσεις, σε δελεάζει με παρέες για να περάσεις καλά, σε βγάζει έξω από το σπίτι για καλό, για συμφέρον, ή για διασκέδαση. Είναι η περίοδος που μπορείς να μιλήσεις για δουλειές σε ένα εστιατόριο ή για να βγεις σε ένα ερωτικό γεύμα για δύο. Από τη μία δηλαδή δεν σου κάνει κέφι να βγεις αλλά από την άλλη βγαίνοντας περνάς καλά.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

Ω ναι… Όσοι έχουν κάποιον/ α στη ζωή τους που τους νοιάζεται και τους νοιάζονται χωρίς να αναρωτιούνται σε κάθε εμπόδιο και δυσκολία γιατί είναι μαζί, είναι οι τυχερότεροι άνθρωποι του κόσμου. Από την άλλη όμως αν αισθάνεσαι ότι αυτοί με τους οποίους είσαι δεμένος/ η επαγγελματικά, οι συνεργάτες σου, ή ακόμα και οι φίλοι σου παραβιάζουν τα όριά σου από κεκτημένη ταχύτητα, τότε αναρωτιέσαι γιατί δεν τους σταματάς τη φόρα με ένα “Μέχρις Εδώ guys”. Βεβαίως σε θετική εκδοχή η διέλευση του Άρη στον Τοξότη που συμβολίζει τις φιλίες, τις συνεργασίες, την ανάγκη να σε αγαπήσουν, τους στόχους, τις προσδοκίες και τα όνειρά σου δίνει ώθηση στις επιδιώξεις σου, διευρύνει τις συμμαχίες σου, δημιουργεί την υποδομή για τις επόμενες επαγγελματικές σου κινήσεις, αναζωογονεί τις φιλίες και τη συντροφικότητα. Μέχρι τις 26/10 που θα μείνει στον Άρη υπάρχει εξωστρέφεια και κοινωνικότητα που καλό είναι να εκμεταλλευτείς γιατί μετά που ο Άρης θα περάσει στον Αιγόκερω μπαίνεις σε μια εποχή εσωστρέφειας, ανασφάλειας και πιθανών εργασιακών επιπλοκών. Υ.Γ. Σημαντική στιγμή του μήνα- κυρίως για τους γεννημένους στις πρώτες μέρες του ζωδίου- αποτελεί η έκλειψη Ηλίου στις 24/10 που επηρεάζει την επαγγελματική ζωή δημιουργώντας εξελίξεις, κινήσεις, αποφάσεις, ανάγκη να σχεδιάσεις τις επόμενες επαγγελματικές κινήσεις. Βεβαίως η Αφροδίτη στο Ζυγό και από τις 23/10 Αφροδίτη στον Σκορπιό αποτελεί ένα υπέροχο σύμμαχο σε κάθε σου επαγγελματική, ή και ερωτική προσπάθεια.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)

Επαγγελματική ζωή, ανάγκη για αναγνώριση, προσκλήσεις για κοινωνικά γεγονότα, ενδιαφέρον για το κοινωνικό στάτους και την εικόνα που προβάλλεις κοινωνικά και επιθυμία για επαγγελματικές θετικές εξελίξεις κρατάνε και αυτό το μήνα την κεντρική θέση. Είναι σε αυτό το διάστημα του χρόνου που χρειάζεται να ενεργοποιηθείς επαγγελματικά με όποιο τρόπο νομίζεις συμφέροντα στις επιδιώξεις σου. Τώρα αποδεικνύεις την αξία και τον επαγγελματισμό σου. Παίζοντας δίκαιο το επαγγελματικό παιχνίδι δεν σημαίνει ότι και οι γύρω θα κάνουν οπωσδήποτε το ίδιο οπότε προσοχή. Ναι είναι από τις περιόδους που μπορεί να ανέβεις, να φύγεις, ή να χάσεις- σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για πασαρέλα. Η Αφροδίτη στο Ζυγό σιγοντάρει θετικά τις ερωτικές σχέσεις, ή αν είσαι σε μια βαρετή σχέση σου κάνει την μονογαμία καταναγκαστικό έργο, ή αν είσαι μόνος/η σου ανοίγει την όρεξη για σχέση, ή για πολύ σεξ. Σε καλύτερη προς το ζώδιό σου θέση από τις 23/10 στον Σκορπιό ξεκινάει μια έντονα επικοινωνιακή και κοινωνική περίοδος.



Από τον Γιώργο Πανόπουλο








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More