Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Με αγανάκτηση αλλά και χιούμορ … οι δάσκαλοι απαντούν στον Λοβέρδο! (εικόνες)


Σάλο και έντονες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για την εθελοντική εργασία αναπληρωτών εκπαιδευτικών με στόχο να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά στα σχολεία.

Προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δωρεάν εργασία από «εθελοντές» εκπαιδευτικούς, μπερδεύοντας με αυτό τον τρόπο τον εθελοντισμό με … τις υποχρεώσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Την εθελούσια συνεισφορά, σκέφτεται ο υπουργός να τη ζητήσει από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν (και αν) γίνουν προσλήψεις.

Πέρα από το γεγονός ότι το θέμα, ως εκπαιδευτικό αφορά συνολικά την ελληνική κοινωνία … αφορά άμεσα και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα!

Η «έξυπνη» ιδέα του υπουργείου Παιδείας, θα μπορούσε εύκολα να υιοθετηθεί και να επεκταθεί στο σύνολο των υπηρεσιών του κράτους!

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Δάσκαλοι, επιστρατεύοντας την αγανάκτηση τους, τη φαντασία και το χιούμορ τους δημιούργησαν απίστευτες εικόνες και σκίτσα, μέσα από τα οποία καυτηριάζουν την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας!

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα σκίτσα που ξεχώρισαν:














Πηγή:youpress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More