Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πρώην διευθυντής φυλακών των ΗΠΑ επισκέπτεται «φυλακή» στη Νορβηγία – Μένει με ανοιχτό το στόμα (video)


Τα «κελιά» (περί μοντέρνων διαμερισμάτων πρόκειται στην πραγματικότητα) περιέχουν κομφόρ όπως στούντιο ηχογράφησης, μεγάλη LCD τηλεόραση, κονσόλα ψηφιακών παιχνιδιών, υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο κλπ.
Κατάπληκτος με το νορβηγικό σωφρονιστικό σύστημα έμεινε ένας πρώην διευθυντής αμερικανικών φυλακών, ο οποίος επισκέφτηκε τη "φυλακή" (τρόπος του λέγειν... ) Χάλντεν στη Νορβηγία.

Τα "κελιά" (περί μοντέρνων διαμερισμάτων πρόκειται στην πραγματικότητα) περιέχουν κομφόρ όπως στούντιο ηχογράφησης με μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων, μεγάλη LCD τηλεόραση, κονσόλα ψηφιακών παιχνιδιών, υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο και κανονικά μαχαιροπήρουνα και εργαλεία (που στις ΗΠΑ είναι απαγορευμένα δια ροπάλου, καθώς συνιστούν δυνητικά όπλα).


Μπορεί ο αμερικανός Τζέιμς Κόνγουει (με θητεία 38 χρόνων στις αμερικανικές φυλακές) να έπαθε... "πολιτισμικό σοκ" με αυτά που είδε, αλλά και εσείς, έχοντας μια εικόνα των ελληνικών φυλακών (που, για να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, μάλλον δεν είναι και... καλύτερες των αμερικανικών, μάλλον χειρότερες) πιθανότατα να είχατε την ίδια αντίδραση βλέποντας το βίντεο. Και ίσως το νορβηγικό σωφρονιστικό σύστημα να μην είναι τόσο περίεργο όσο φαίνεται τελικά...

Το βίντεο είναι απόσπασμα ενός ντοκιμαντέρ: 







Πηγή:skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More