Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Capital controls: Τι αλλάζει στη ζωή των πολιτών αυτές τις ημέρες


Με τη χώρα να βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες υπό το καθεστώς capital control κι ενόψει του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής 5 Ιουλίου, ας δούμε τι αλλάζει στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μεταξύ άλλων αλλαγές σημειώνονται στους τομείς της υγείας, των συγκοινωνιών, της δικαιοσύνης.

ΥΓΕΙΑ

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και ο αντίστοιχος της Θεσσαλονίκης, έχουν με ανακοινώσεις τους καλέσει τα μέλη τους να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες χωρίς αμοιβή, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Ιουλίου 2015, σε όλες τις περιπτώσεις που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δωρεάν θα μπορούν να μετακινούνται από σήμερα Δευτέρα 29/6 έως και την ερχόμενη Δευτέρα 6/7, οι πολίτες με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τα δικαστήρια θα κλείσουν από αύριο Τρίτη 30/6 και θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 8 Ιουλίου, λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.
Από την αναστολή εξαιρούνται οι δίκες των μικτών ορκωτών δικαστηρίων, που έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος και λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικοί, πραγματοποιώντας αυξημένες περιπολίες έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ και αγορές.

Εκτός από την επιτήρηση τραπεζών, σούπερ μάρκετ και άλλων χώρων συγκέντρωσης και συναλλαγών των πολιτών, θα ληφθούν μέτρα για την φρούρηση των εκλογικών κέντρων, δημοσίων κτιρίων, κ.λ.π., ενώ θα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αστυνομική επέμβαση αν χρειαστεί.

Παράλληλα επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενώ καθιερώθηκε ειδικός τηλεφωνικός αριθμός –το 11188- για την επικοινωνία των πολιτών.

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Όπως διαβεβαιώνουν τόσο τα σωματεία του κλάδου καυσίμων όσο και οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη χώρα, οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More