Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Πτυχία 5ετούς φοίτησης θα ισοδυναμούν με Master!


Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το υπουργείο Παιδείας εξέταζε μια διάταξη στη οποία τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές θα ισοδυναμούν με μάστερ!

Η παραπάνω διάταξη έχει συμπεριληφθεί και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση και συγκεκριμένα στο άρθρο 11 αυτού.

Άρθρο 11

Έτσι, με το συγκεκριμένο άρθρο, τα πτυχία των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών σχολών θα αναγνωρίζονται ως ενιαίο και αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «τα διπλώματα που απονέμονται κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης Προγράμματος Σπουδών με χρόνο φοίτησης ίσο ή μεγαλύτερο με πέντε έτη, με 300 κατ’ ελάχιστον Ι.Ε.Μ., αναγνωρίζονται ως Ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master: Master of Science) στη βασική ειδικότητα του Τμήματος ή της μονοτμηματικής Σχολής και κατατάσσονται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων».

Από πότε θα ισχύει;

Η αναγνώριση αυτή θα έρθει μετά την έκδοση της απόφασης του αρμόδιου για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Υπουργού, η οποία και θα διαπιστώσει τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων υπαγωγής των Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. στην ανωτέρω διάταξη. Όπως αναφέρεται εξάλλου στο πολυνομοσχέδιο, κατόπιν της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης ο τίτλος σπουδών Integrated Master (Master of Science) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι τα δικαιώματα που πηγάζουν από τον ανωτέρω τίτλο δεν δύνανται να τύχουν αναδρομικής χρήσης ιδίως προς αμφισβήτηση κατακυρώσεων διαγωνισμών ή επιδικάσεως αναδρομικών επιδομάτων, μισθών ή αποζημιώσεων.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More