Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου! Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα (video)


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή. Με 178 «ναι» υπερψηφίστηκε η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Τα «όχι» ανήλθαν σε 120, δύο βουλευτές δεν ψήφισαν.

 Το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.

«Θα σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία με μελανά χρώματα, όχι μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν έξω και πέρα από κάθε θεσμική διαδικασία να συνεδριάσουν αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο, αλλά και γιατί αμφισβητήθηκε από υπουργούς Οικονομικών το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον.

Η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι πάνδημη, συνέχισε και επισήμανε ότι «δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισεμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

«Στο όνομα των μη υφεσιακών μέτρων, μας ζήτησαν να ρίξουμε τα βάρη στις συντάξεις και στους μισθούς. Παράλληλα μας κατέστησαν σαφές ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα από τον έλεγχο του παράνομου πλούτου. Μας ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούμε από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να διατηρήσουμε τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα της φτώχειας. Μας ζήτησαν να απελευθερώσουμε τις ομαδικές απολύσεις.

Απαίτησαν να προηγηθούν η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων ώστε να προκαταλάβουν την μεταρρύθμιση. Ζήτησαν εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η επιμονή σώνει και καλά να είναι και το ΔΝΤ στην απόφαση, περιόριζε ασφυκτικά κάθε πιθανότητα ενός έντιμου συμβιβασμού».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε ότι δεν έδωσαν τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο την ίδια αόριστη υπόσχεση όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δείτε το βίντεο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More