Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το αστέρι του Johnny Depp «έλαμψε» στην Βενετία (εικόνες, video)


Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο ρόλο του αρχιμαφιόζου James 'Whitey' Bulger (εικόνες, video)

Δίνει την ερμηνεία της ζωής του, ο καλύτερος ρόλος της καριέρας και εξασφαλισμένη η υποψηφιότητα για ένα Όσκαρ. Είναι μόνο μερικές από τις κριτικές που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν για το Black Mass με πρωταγωνιστή τον αγνώριστο ως αρχιμαφιόζο James 'Whitey' Bulger, Johnny Depp.


Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Mostra, και ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν παρών. «Έχει παίξει πολλές φορές τον γκάνγκστερ, τον μικροαπατεώνα, τον έμπορο ναρκωτικών, αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχε την ευκαιρία να ενσαρκώνει έναν τόσο αδίστακτο και ψυχρόαιμο εγκληματία όπως ο Bulger», γράφει ο βρετανικός Independent για το ρόλο του Johnny Depp.


«Ηταν πολύ πολύ σημαντικό να μοιάζω όσο το ανθρωπίνως δυνατόν περισσότερο σαν τον Jimmy. Τα μάτια μου είναι μαύρα σαν σπαθιά, οπότε οι μπλε φακοί επαφής έπρεπε να βαφτούν με το χέρι γιατί έπρεπε το βλέμμα μου να είναι διαπεραστικό, να σε κόβει στη μέση. Για χρόνια είχα κολλήσει σε μια τηλεοπτική σειρά (σ.σ. εννοεί το «21 Jump Street») - και δεν θέλω καθόλου να δαγκώσω το χέρι που με έτρεφε και που με έβαλε στο χάρτη - αλλά ήταν πολύ επώδυνο γιατί τελικά συνειδητοποιείς στο τέλος ότι λες περισσότερα λόγια κάποιου άλλου παρά τα δικά σου, ειδικά όταν είναι και κακογραμμένα.


Οι ήρωες μου ήταν ο John Barrymore, ο Lon Chaney και σίγουρα ο Marlon Brando, όλοι αυτοί οι τύποι που μπορούσαν να μεταμορφωθούν. Οπότε νομίζω ότι ήταν μια εμμονή. Προσπαθούσα πάντοτε να είμαι ένας ηθοποιός χαρακτήρων περισσότερο από ένα αγόρι της αφίσας που κάποιοι προσπάθησαν να με κάνουν εκατό χρόνια πριν. Άσχετα με το τι σημαίνει για μένα, νομίζω πως είναι ευθύνη ενός ηθοποιού προς το κοινό του να αλλάζει - να τους δίνει κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο κάθε φορά», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Depp πάντως φαίνεται να έχει πάρει κάποια κιλά, καθώς όπως παραδέχθηκε ότι έχει κόψει το αλκοόλ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More