Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγή... τακτικής από τον Ομπάμα για την επέμβαση στη Συρία

Στα... χέρια του Κογκρέσου περνάει η τελική απόφαση για την επέμβαση στη Συρία με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα να διαφοροποιεί την τακτική του και να μην επιλέγει να αποφασίσει μόνος του.

Ωστόσο, η όποια απόφαση για την επίθεση στη Συρία αναμένεται να καθυστερήσει καθώς το Κογκρέσο βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές και επομένως η κήρυξη του πολέμου μετατίθεται χρονικά για την εβδομάδα που αρχίζει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω... καθυστέρηση μάλλον δίνει χρόνο στο πολιτικό σκηνικό να προετοιμάσει καλύτερα τις κινήσεις του καθώς και στην αμερικανική διπλωματία να λειτουργήσει ψύχραιμα και προς όφελός της.

Υπενθυμίζεται ότι αντιθέτως με άλλους παλαιότερους προέδρους των ΗΠΑ και παρά τις πολεμικές προετοιμασίες της προηγούμενης εβδομάδας, ο Μπαράκ Ομπάμα, αν και πεπεισμένος πως ο Άσαντ ευθύνεται για την επίθεση με τα χημικά στη Δαμασκό, επέλεξε τελικώς να μην πάρει μόνος του την απόφαση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά να ζητήσει την προηγούμενη έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα στρατηγική σε φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More