Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορική παράλειψη της Άνγκελα Μέρκελ

Τη μεταπολεμική Γερμανία έφερε ως παράδειγμα ανάκαμψης η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Muenchner Merkur», κουνώντας για ακόμα μία φορά το δάχτυλο στις υπερχρεωμένες πόλεις της ευρωζώνης.

Η Μέρκελ είπε ότι «και η Γερμανία ήταν κάποτε ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης», όμως «ξέχασε» να αναφέρει τους παράγοντες που οδήγησαν στη «θεραπεία».

Η μεταπολεμική, τραυματισμένη και ηττημένη Γερμανία, για όσους δεν το γνωρίζουν, «αναστήθηκε» με τη βοήθεια των Αμερικανών, οι οποίοι, με το «Σχέδιο Μάρσαλ» και το «δόγμα Τρούμαν» θέλησαν να εισβάλουν στην ευρωπαϊκή οικονομική σκηνή από θέση ισχύος υπό το φόβο της «κομμουνιστικής απειλής».

 Φυσικά οι ΗΠΑ, στην περίπτωση της Γερμανίας, όπως και της Ιαπωνίας, βρήκαν δύο εισόδους σε κομβικές αγορές για τα προϊόντα τους αλλά και για την ανακύκλωση πλεονασμάτων (προς τέρψη της Wall Street) στη συνέχεια.

Η Γερμανία εάν είχε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τρόικα απέναντί της και μία αντίστοιχη πολιτική «μερκελισμού», όχι μόνο δεν θα είχε φτάσει σε βιομηχανική ανάπτυξη και ανοικοδόμηση, αλλά ακόμα θα μάζευε τα κομμάτια της...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More