Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, οι γυναίκες που έτρωγαν 26 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές, λοιμώδεις και αναπνευστικές παθήσεις σε ποσοστό έως και 59% σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μόλις 11 γραμμάρια.
Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι φυτικές ίνες από ανεπεξέργαστο σιτάρι – αντί για φρούτα, λαχανικά και φασόλια – είχαν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. «Το σιτάρι ολικής άλεσης είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτοχημικών που πολεμούν τις ασθένειες», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Yikyung Park.
Και φυσικά τα προϊόντα ολικής αλέσεως μπορούμε να τα καταναλώσουμε όχι μόνο μόνα τους αλλά και ως συμπλήρωμα στην υπόλοιπη διατροφή μας, όπως για παράδειγμα τους σπόρους (από σιτάρι, βρώμη κλπ) που μπορούμε να τους εντάξουμε στο κυρίως γεύμα μας, ή στο σνακ μας στο γιαούρτι για παράδειγμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου