Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πατριάρχης Κύριλλος: Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος εξήγησε πώς μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι ευτυχισμένοι και να καταπολεμούν οποιοδήποτε στρες. Κατά τη δήλωσή του απλά πρέπει πάντα να θυμούμαστε  την ψυχή μας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Η ευτυχία ή η δυστυχία προκύπτει από την αντίληψη με την οποία ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του. Οι δυσκολίες για έναν είναι δυστυχία και για άλλον απλά αντικείμενο εφαρμογής δυνάμεων και αντιμετώπισης εμποδίων", είπε ο Πατριάρχης κατά την επίσκεψη του Μετοχιού του Πατριαρχείου στην γυναίκεια Ιερά Μονή Πιουχτίτσκι της Κοιμήσεως στην πόλη Κογκαλίμ.

Ο Προκαθήμενος υπογράμμισε ότι η ευτυχία του ανθρώπου εξαρτάται απ' ό, τι έχει μέσα στην καρδιά του. "Για να είναι η ποιότητα της ανθρώπινης ζωής υψηλή, πρέπει να θυμούμαστε πάντα την ψυχή μας. Τότε ο άνθρωπος θα είναι σε θέση να διατηρεί τον εσωτερικό του κόσμο σε γαλήνη και να είναι ευτυχισμένος", πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Εξήγησε ότι κάθε άνθρωπος από μόνος του διαμορφώνει τον εσωτερικό του κόσμο και "εάν η διαμόρφωση αυτή γίνεται με τον Θεό, με την συμμέτοχη Του, τότε ο κόσμος αυτός γίνεται κάτοπτρο του Θεϊκού κόσμου".

"Ο άνθρωπος που έχει στην κάρδια του απεικόνιση του θεϊκού παράδεισου, γίνεται λαμπρή και ελκυστική προσωπικότητα η οποία είναι ικανή για επίδραση στη ζωή άλλων. Ακριβώς για το σκοπό αυτό χρήζουμε συνεχεία ναών, οι όποιοι ακόμα είναι σε μεγάλη έλλειψη", αναφέρει τη δήλωση του Πατριάρχη το πρακτορείο RIA NOVOSTI.                                                                                                                                                                                                  
Ο Προκαθήμενος είναι σίγουρος ότι τον 21ο αιώνα, "εάν ο Κύριος θα μας αφήσει ως ανθρώπους να ζήσουμε τον αιώνα αυτό, θα αυξάνονται το στρες, η ένταση και  τα ψυχολογικά βάρη", και για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται "ένα δυνατό πνευματικό συστατικό".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More