Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η Φελιμίνα είναι 100 ετών και ακόμα δουλεύει


«Δεν πιστεύω στη σύνταξη. Αν έβγαινα στα 65 θα τρελαινόμουν»


Η Φελιμίνα Ροτούντο είναι 100 ετών και ακόμα εργάζεται 11 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα σε καθαριστήριο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι απολύτως φυσιολογικό. «Δεν πιστεύω στη σύνταξη», είπε η 100χρονη στο πρόγραμμα Today του NBC, «Στα 65 είσαι ακόμα πολύ νέος. Εάν είχα βγει στη σύνταξη στα 65 θα είχα τρελαθεί. Με τι θα απασχολούμουν όλα αυτά τα χρόνια. Εργάζομαι γιατί αγαπώ τον κόσμο. Μου αρέσει να βρίσκομαι πάντα ανάμεσα σε ανθρώπους».

Η Ροτούντο εργάζεται σε καθαριστήριο κοντά σε κολέγιο και η συναναστροφή τους με φοιτητές την κάνει να αισθάνεται νέα. «Τα γηροκομεία και οι οίκοι ευγηρίας είναι γεμάτα αρρώστους γιατί όλη μέρα κάθονται και δεν απασχολούνται με κάτι δημιουργικό».

Η Φελιμίνα έγινε 100 ετών τον Αύγουστο. Την περίοδο του Κραχ ήταν έφηβη. Έχει μεγαλώσει δύο παιδιά μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν μπάρμαν.

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε εργοστάσιο υποδημάτων στην Πενσυλβανία και ήμουν 15 ετών. Τότε οι συνθήκες εργασίας ήταν συνθήκες δουλείας. Τότε έβγαζα περίπου 9 δολάρια την εβδομάδα. Δούλευα 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά δεν παραπονέθηκα ποτέ».

Και συμπληρώνει: «Μόνο αν έχει ζήσει κανείς τα χρόνια του Κραχ μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει δύσκολα χρόνια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More