Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Με το... μαχαίρι στα δόντια – Ελλάδα-Ισπανία (18:45)

Αποφασισμένη να αντιστρέψει το κλίμα και να γίνει ξανά φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά είναι η Εθνική ομάδα που κοντράρεται με την Ισπανία, την οποία έχει να νικήσει σε Ευρωμπάσκετ 19 ολόκληρα χρόνια.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η Εθνική ομάδα να είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει την αντεπίθεση της κόντρα στο μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και τον “κακό της δαίμονα” τα τελευταία χρόνια.

Η Ισπανία του Γκασόλ, του Ρούμπιο και του Ρούντι είναι το εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν οι παίκτες του Τρινκιέρι αν θέλουν να μπουν ξανά σε τροχιά πρόκρισης με το.... καλημέρα της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Μετά τις ήττες από Ιταλία και Φινλανδία, οι Έλληνες παίκτες έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και αφού τις προηγούμενες ώρες έγιναν μεταξύ τους συζητήσεις επί συζητήσεων και αναλύσεις επί αναλύσεων, εμφανίζονται πεισμωμένοι να δώσουν τα πάντα για τη νίκη σήμερα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξορκίσουν την κατάρα των Ισπανών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια όπου μας βρίσκουν μας... κερνάνε πόνο.

Στη φιλική νίκη με 80-88 στις 10/9/05 στη Μαδρίτη ήταν παρόντες οι Ζήσης (16π.), Φώτσης (14π.) και Σπανούλης (0π.), αλλά θεωρείται ως μη γενόμενη. H τελευταία επίσημη και σε μεγάλη διοργάνωση (σ.σ. δεν υπολογίζεται το 86-73 στις 26/1/02 στο Περιστέρι για τα Προκριματικά του Eurobasket 2003) ήταν στις 7/8/98 (69-62) για τα προημιτελικά του Mundobasket της Αθήνας.

Η τελευταία νίκη της Εθνικής σε Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Ισπανία καταγράφεται το 1995 στο ΟΑΚΑ, με 66-64, στα προημιτελικά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More