Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το... θαύμα και οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ του Μουντιάλ

Μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης η Εθνική Ελλάδας “κλείδωσε” την δεύτερη θέση του 7ου ομίλου και ελπίζει σε “θαύμα” για την απευθείας πρόκριση. Δείτε ποιες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στον δρόμο της “γαλανόλευκης” στα μπαράζ του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Σλοβακία δεν έκανε στον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του το “δώρο” που περίμεναν και πλέον η κατάσταση στον όμιλο της Εθνικής είναι ξεκάθαρη. Η Βοσνία είναι πρώτη και αν δεν κάνει ... χαρακίρι στους δύο τελευταίους αγώνες (με Λιχτενστάιν εντός και Λιθουανία εκτός) θα πάει απευθείας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η Σλοβακία μετά την χθεσινή της ήττα είναι οριστικά εκτός κόλπου και η Ελλάδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι δεύτερη, κάτι που σημαίνει πως λίγο – πολύ στο μυαλό όλων βρίσκονται ήδη τα μπαράζ.

Στα μπαράζ θα συμμετάσχουν οι 8 καλύτεροι δεύτεροι από τους 9 ομίλους προκριματικών στην ζώνη της Ευρώπης. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, σε κάποιους ομίλους τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, αλλά σε άλλους γίνεται μάχη για την δεύτερη θέση, ενώ δεν είναι ακόμα φανερό ποιος όμιλος θα βγάλει τον χειρότερο δεύτερο.

Αν τα προκριματικά του Μουντιάλ ολοκληρώνοντας χθες η κατάσταση θα είχε ως εξής:

H BAΘMOΛOΓIA TΩN ΔEYTEPΩN

OMAΔA AΓ. ΓKOΛ BAΘMOI

Kροατία 7 11-5 17
Eλλάδα 7 8-4 16
Πορτογαλία 7 14-7 14
Γαλλία 7 12-6 14
Iσλανδία 7 13-14 13
Oυκρανία 7 10-4 12
Oυγγαρία 7 13-12 11
Σουηδία 6 10-7 11
Bουλγαρία 6 5-5 7

AN H KΛHPΩΣH TΩN ΠΛEΪ OΦ ΓINOTAN ΤΩΡΑ

IΣXYPOI
Πορτογαλία
Kροατία
Eλλάδα
Σουηδία

ANIΣXYPOI
Γαλλία
Oυκρανία
Oυγγαρία
Iσλανδία

Όμως πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, όταν και ολοκληρώνονται τα προκριματικά. Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα σε κάθε όμιλο.

Στον πρώτο η Κροατία είναι σίγουρα δεύτερη. Στον δεύτερο όμιλο η θέση παίζεται ανάμεσα σε Βουλγαρία (13), Δανία (12) και Τσεχία (9). Στον τρίτο όμιλο η Σουηδία(17) έχει σαφές προβάδισμα εναντίον της Αυστρίας (14), ενώ στον τέταρτο γίνεται πραγματική μάχη ανάμεσα σε Ουγγαρία(14), Τουρκία(13) και Ρουμανία(13).

Στο πέμπτο γκρουπ ελπίδες για την δεύτερη θέση έχουν τέσσερις ομάδες. Η Ισλανδία(13), η Σλοβενία(12), η Νορβηγία(11) και η Αλβανία(10). Στον έκτο όμιλο η Πορτογαλία(17) θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την δεύτερη θέση από το Ισραήλ(12), ενώ στα μπαράζ δεν αποκλείεται να βρεθεί η Ρωσία που έχει 18 βαθμούς.

Στον 8ο όμιλο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από κάθε άλλο γκρουπ. Η Αγγλία έχει 16 η Ουκρανία και το Μαυροβούνιο 15 και η Πολωνία 13, ενώ στον 9ο όμιλο η Γαλλία θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα μπαράζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More