Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μαρκ Τζέικομπς: Αποχωρεί απο τον οίκο Louis Vuitton

Ο ταλαντούχος Αμερικανός σχεδιαστής Μάρκ Τζέικομπς, μετά από 16 χρόνια αστείρευτης δημιουργικότητας εγκαταλείπει το γαλλικό οίκο της Louis Vuitton, με στόχο να επικεντρωθεί σε επιχείρηση στην Νέα Υόρκη, η οποία φέρει την προσωπική του υπογραφή.

Η επιχείρηση του Μάρκ Τζέικομπς ανήκει στη Louis Vuitton, εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η προσφορά από τον διευθυντή της Μπέρναντ Άρνολντ, φαίνεται να πρόκειται για μία στρατηγική που αποσκοπεί στο διαχωρισμό των δύο επιχειρήσεων.

Η πρόσφατη επίδειξη μόδας, στην οποία παρερευρέθηκε ο Μπέρναντ Άρνολντ μαζί με την οικογένεια του, συνέπεσε με την τελική επιβεβαίωση της αποχώρησης του Μάρκ Τζέικομπς από τη Vuitton, γεγονός που συζητούταν εδώ και αρκετούς μήνες στο χώρο.

Σύμφωνα με το με τον υπεύθυνο μόδας του περιοδικού W, Έντουαρτ Ένινφουλ, το κλίμα της επίδειξης ήταν μελαχγολικό . « Έμοιαζε με κηδεία », τόνισε, καθώς στην επίδειξη μόδας υπήρχαν πολλά που θύμιζαν την σφραγίδα του Μάρκ Τζέικομπς στη Vuitton.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η επιχείρηση της Louis Vuitton είχε μειώσει τα κέρδη της κατά 5-6% τον τελευταίο χρόνο.

Από την πλευρά της Vuitton ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ντάρρεν Σπατσιάνι, πρώην διευθυντή στο τομέα των αξεσουάρ της Proenza Schouler της Νέας Υόρκης και πρώην συνεργάτη του Μάρκ Τζέικοπς, με στόχο την ανάδειξη της νέας κολλεξιόν αξεσουάρ του οίκου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More