Η προτίμηση των Σουηδών για κατανάλωση ελαιολάδου γίνεται εντονότερη με την πάροδο του χρόνου, εντασσόμενη στη γενικότερη στροφή προς υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες (μεσογειακή κουζίνα, ελαιόλαδο κ.λπ.) και προς νέες κουζίνες και γεύσεις (π.χ. εξωτικά μη ευρωπαϊκά προϊόντα).
Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο ΟΕΥ Στοκχόλμης της Ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία η εισαγωγή ελαιολάδου γίνεται κυρίως από τις ομογενειακές επιχειρήσεις εισαγωγής ελληνικών τροφίμων (π.χ. Meletis Imports, Fontana Food κ.ά.), ενώ η λιανική διακίνηση γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ ειδών διατροφής στη Σουηδία (ICA, COOP, LIDL κ.λπ.)…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου