Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

15 υγιεινά σνακ που τα παιδιά λατρεύουν


Όσο κι αν το προσπαθήσετε είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψετε την αγάπη των παιδιών για τα μικρά σνακ. Ενδεχομένως, να μην χρειάζεται να το κάνετε κιόλας.

«Τα παιδιά, ειδικότερα τα πιο μικρά, έχουν άστατες διατροφικές συνήθειες. Έτσι, εάν τα σνακ είναι υγιεινά τότε μπορεί να καλυφθούν διατροφικά κενά» εξηγεί η παιδίατρος Μίριαν Γιάκομπσεν μιλώντας στο WebMD.

 Αντί να τα απαγορεύσετε λοιπόν, φροντίστε τα σνακ των παιδιών να έχουν υψηλή διατροφική αξία, λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά.

Δείτε μερικές προτάσεις από υγιεινά σνακ που τα παιδιά θα λατρέψουν.

 1. Ποπκορν που θα φτιάξετε μόνοι σας με ελαιόλαδο που δεν θα τσιγαρίσετε

 2. Μπισκότα από δημητριακά

 3. Παγωτό με χαμηλά λιπαρά ή παγωμένο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

 4. Κράκερ ολικής αλέσεως, με κατσικίσιο τυρί και φρούτα

 5. Λαχανικά (ωμά ή ψητά) με ντρέσινγκ χαμηλών λιπαρών και ένα βρασμένο αυγό

 6. Βρώμη με γάλα που ζεσταίνετε με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη και γαρνίρετε με βατόμουρα ή φράουλες

 7. Κουλούρια ολικής αλέσεως με φυστικοβούτηρο και μαρμελάδα

 8. Smoothie σοκολάτας: Συνδυάστε ένα φλιτζάνι γάλα, ½ φλιτζάνι γιαούρτι βανίλιας, ½ φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσι και 2 κουταλιές της σούπας μαύρης σοκολάτας. Ανατακατεύετε στο μπέντερ μέχρι να μαλακώσει

 9. Δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα

10. Γιαούρτι με σπιτική μαρμελάδα ή με μέλι και καρύδια

11. Σπιτική πίτσα

12. Φτιάξτε μόνοι σας σάντουιτς με ελαφρά υλικά και λαχανικά. Μπορείτε να τα κάνετε πολύ πιο διασκεδαστικά από το συνηθισμένο τοστ, χρησιμοποιώντας αραβικές πίτες ή τορτίγιας που θα ρολάρετε και στη συνέχεια θα κόψετε σε ροδέλες, μπαγκέτες, bagels, κουλούρι Θεσσαλονίκης…. Τα σάντουιτς μπορεί να είναι είτε αλμυρά (λιαστή ντομάτα, αγγούρι, καρότο, τυρί και ζαμπόν αν έχετε ψυγείο) ή γλυκά με μέλι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα. Καλό είναι τα σάντουιτς να είναι κομμένα σε μικρές μερίδες για να μην φάτε πολύ. Εάν δεν έχετε ψυγείο αποφύγετε το τυρί, τα αλλαντικά, το αυγό και τη μαγιονέζα.

13. Μία ακόμη ιδέα είναι ένα μίγμα δημητριακών. Πάρτε σακούλες αποθήκευσης τροφίμων (εάν έχετε τις σακούλες επανασφράγισης ακόμη καλύτερα). Γεμίστε τις με ξηρούς καρπούς (όσο το δυνατόν πιο ανάλατους) και αποξηραμένα φρούτα. Αμύγδαλα, καρύδια και σταφίδες και ξερά σύκα είναι ένας καλός συνδυασμός.

14. Σπιτικό παγωτό από φρέσκα φρούτα

15. Σορμπέ σοκολάτας από τα χεράκια σας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More